csillagpaff

Mi történik, ha egy egész nap eltűnik a világból? Nincs mese, meg kell találni!
Segíts te is Füzinek a keresésben, és akár meg is nyerheted az első kalandját tartalmazó könyvet!

Füzi

Mocsári Füzi és az elveszett kedd

Egy kis ízelítő…

Mocsári Füzi egy boszorkánycsalád legifjabb tagja, és neki jutott a legkisebb varázserő – ugyanis ő csak az elveszett holmikat tudja megtalálni, mint például a kulcsokat vagy zoknikat vagy fából készült műfogsorokat… Hasznos, de azért nem kifejezetten izgalmas… Ám egyszer csak megjelenik Füzi ajtajában Csillagpaff leghatalmasabb varázserővel bíró boszorkánya, Moreg, és a segítségét kéri. Egy egész nap – hogy pontosak legyünk: a múlt kedd – tűnt el. Teljesen. Füzi és Moreg veszélyes útra indulnak Csillagpaff vad vidékén, hogy megtalálják azt, amit elvesztettek. Ha nem sikerül kideríteniük, hogy mi történt a hiányzó nappal, akkor annak az egész királyságra nézve súlyos következményei lesznek, sőt az egész univerzum széthullhat.

KI DOMINIQUE VALENTE?

KARRIER

Szeretem a zsörtölődő szörnyeket, a mókás sárkányokat, a mágikus és őrült dolgokat, a suttogó kerteket és a lélegző házakat.
A kávé segít. A nyugtalanság nem. Egy karom van. Igen biztos vagyok abban, hogy valami Benjamin Button-típusú betegségem van, azaz egyre fiatalabb leszek, ahogy öregszem. Szeretnék egy kunyhót egy szirten, hozzá tengeri kertet és egy kis bálnát. Nagyon jó elvagyok egy csésze kávéval, egy szelet süteménnyel, és valami jó olvasnivalóval.

Dél-Afrikában nőttem fel, ahol tíz évig újságíró voltam, majd ezzel felhagytam, hogy inkább abból éljek, hogy kitalálok dolgokat – ez összességében véve sokkal jobb időtöltés, részben azért, mert maradhatok pizsamában.

Mindig is író akartam lenni. Vagyis kilencéves korom óta, amikor felfedeztem, hogy a könyveket igazi emberek írják. Elég későn jöttem erre rá. De amikor rájöttem, az nagyon nagy hatással volt rám: úgy döntöttem, hogy ezt akarom csinálni. Lehet, hogy valaki, valahol említette ezt a pizsamával kapcsolatos dolgot, nem tudom. Így hát a tudatalattimban mindig is ez volt a tervem. Ami valahol vicces, hiszen korántsem én voltam a világ legjobb írója. Nem voltam rettenetes, de nem én voltam az a gyerek az osztályban, akiről áradozik a tanár… tudod, az a gyerek. Hát, ez nem hagyott nyugodni. Nagyon nem. Most már kiderült, hogy nem volt az rossz dolog, mert megmutatta, hogy igazából mit akartam. Mindenesetre makacs voltam, továbbra is próbálkoztam, és középiskolában végre már én voltam az a gyerek – legalábbis egy kicsit. Néhány versem és egyéb írásom bekerült az iskolaújságba, ami nekem a Nobel-díjjal volt egyenértékű, főleg azért, mert addig nem sok dicséretben volt részem. Ugye mondtam már, hogy makacs vagyok? Beiratkoztam az egyetemre, és angolt tanultam. Lediplomáztam, majd újságíró lettem, és hogy megszökjek a hírszerkesztőségből, buta történeteket írtam. Végül ezek egyikéből lett a Csillagpaff, ami 2019-ben jelent meg.

A felnőtteknek Lily Graham írói álnéven más könyveket is írok – ez úgy hangzik, mintha a valódi nevem lenne, de nem az.

Dominique Valente

“– El…tűnt?
Moreg mereven bámult rá. – Igen.
Kínos csend telepedett rájuk. Füzi Moreget bámulta. A boszorkány pedig őt.
A jelek szerint semmilyen más magyarázat nem volt. A boszorkány minden bizonnyal megőrült. Flóri nagyi azt mondta, hogy néha a legjobbakkal is megesik. Ő már csak tudja, hiszen neki is elment az esze.”

NÉZD MEG A KÖNYVHÖZ KÉSZÜLT TRAILERT!

JÁTÉK!

Mocsári Füzi varázsereje nem különleges. Nem képes tárgyakat emelgetni, sem repülni, és arra sem képes, hogy bárkit is hörcsöggé változtasson. Képes viszont arra, hogy elveszett dolgokat találjon meg.

Egy rövid időre most te is Füzi cipőjébe léphetsz, hiszen van egy fontos küldetésünk számodra! Füzi feladata, hogy meglelje az elveszett keddet, amihez szüksége van rá, hogy a birtokában legyen egy rendkívül fontos tárgy. Azonban nem emlékszik rá, hogy mi is volt annak a neve!  Segíts neki megtalálni azzal, hogy követed a lenti nyomokat és összegyűjtöd a szó mind a tizennégy betűjét!

feladat

NYERD MEG A KÖNYVET AZ EGÉSZ OSZTÁLYNAK!

Megtaláltad az összes betűt, és megvan az elveszett tárgy neve? Regisztrálj a lenti gombokra kattintva, és esélyed lesz megnyerni a Mocsári Füzi és az elveszett könyv című regényt nemcsak magadnak, de a teljes osztályodnak is, mégpedig egy izgalmas és kreatív olvasónaplóval együtt!

A főnyeremény: Egy példány a Mocsári Füzi és az elveszett kedd című regényből, egy A4-es poszter az osztályod összes tagjának, illetve egy tanárnak, valamint egy ehhez kapcsolódó olvasónapló.
Feltétel: A főnyereményért a következő osztályból indulhatnak játékosok: 2-5. évfolyam.

További nyeremények: 10 db-ot sorsolunk ki a résztvevők között a regényből, amelyhez egy A4-es posztert is mellékelünk!

A játék határideje: 2021. június 1.

Sorsolás: 2021. június 5.

A játékban való részvétel feltételeiről a következő gombra kattintva tájékozódhatsz!

csillagpaffnyeremeny

LESD MEG CSILLAGPAFF TÉRKÉPÉT!

Mely tájakon barangolnál szívesen?

csillagpaffterkep

“– Ez se normális – jelentette ki Oswin, aki időközben kinyitotta a táskát, és törökülésben ülve támaszkodott a tojásnak.
Valahavolt Nolin hirtelen felült.
– TE MAJDNEM ELHOZTAD A VILÁGVÉGÉT?
A jelek szerint épp azt a pillanatot idézte fel, amikor Füzi megpróbálta magához hívni a napot, Moreg Vaine pedig pánikba esett.
– HOGY MICSODA? – bömbölte odakint
Tollas döbbenten. – Te majdnem elhoztad a világvégét?
Füzi vállat vont:
– De csak majdnem.”

BEMUTATJUK NEKED MOCSÁRI FÜZIT ÉS A TÖBBI SZEREPLŐT!

florinagyi

Flóri nagyi

Flóri nagyi valaha Csillagpaff legjobb főzeteit kotyvasztotta,
de most már a legtöbben ”Dilis nagyi”-nak hívták,
mert az egyik bájital felrobbant a Nacs-hegyekben,
ami számos érdekes utóhatással járt: például megváltozott
a hajszíne.

fuzi

Mocsári Füzi

Füzi volt a Mocsári család legifjabb, legkisebb varázserővel bíró tagja.
Neki olyan különleges képesség jutott, ami a legtöbb ember szemében nem egy varázserő-lakomáról származott, hanem inkább a mágia szemétdombjáról.

nolen

Valahavolt Nolin

Hatalmas, világoskék szeme volt, és hosszú, vékonyszálú, hófehér haja. Ettől öregembernek tűnt, pedig
Füzi apjánál valószínűleg jóval fiatalabb volt.

moreg

Moreg Vaine

– Moreg Vaine
– mondta a nő olyan laza nemtörődömséggel, mintha teljesen hétköznapi lenne, hogy valaki bejelenti magáról: ő Csillagpaff legrettegettebb boszorkánya.
Ami Moreg Vaine szempontjából valószínűleg az is volt.

oswin

Oswin

A „szörny” azért enyhe túlzás volt. Oswin valójában kobold volt, mely faj épp hogy csak beleesik a szörnyek kategóriájába. De jobb volt, ha ezt inkább nem emlegette fel neki senki, ő ugyanis roppant büszke
volt szörny származására.

iranytu

Iránytű

Körülbelül akkora volt, mint egy nagy lapos keksz. Füzi átkukucskált Moreg könyöke fölött, és látta, hogy egy nagy réztű is van rajta. Az egész szerkezet egy iránytűre emlékeztetett, bár az irányok helyett inkább zagyvaságok szerepeltek rajta.

ISMERD MEG A KÖNYV ILLUSZTRÁTORÁT!

SARA WARBURTON

Sara az észak-walesi Anglesey-ben nőtt fel, és a Dél-Angliai Egyetemen, Bristolban tanult illusztrálást, amiben rendkívüli sikereket ért el. Sok könyvet hozott létre, számos kiadónak dolgozott, beleértve a Rumblewick-sorozat illusztrációját, ami világszerte kapható, és a DreamWorks tervez filmet készíteni belőle. A Caryl Hart írta, Her Princess-sorozata pedig több mint 220.000 példányban kelt el.
Sara Bristolban él férjével, két gyermekével és mogorva tengerimalacával.

sarahwarburton

MIT GONDOL A VILÁG CSILLAGPAFF VILÁGÁRÓL?

„Valente meghitt világa is ismerős karakterei kedves, kellemes olvasmányt jelen. Micsoda különbséget jelent egy nap ebben az izgalmas fantasy-ben.”

Kirkus Reviews

„ Az olvasókat beszippantja majd ez a kedves hangulatú, okosan megírt mese, és az olvasók várni fogják majd, hogy ismét elmerülhessenek Füzi elvarázsolt világában.”

Booklist

„Valente szellemes, szikrázó prózája melegséggel és ármánnyal tölti meg a történetet.

Bulletin of the Center for Children’s Books

„Ez a különleges fantasy egy csodálatos, kalandos utazás a mágia világába, melynek során jobban megismerjük az önbizalmat is. Ronald Dahl és Shel Silverstein rajongóknak nagyon ajánlott!”

YA Books Central

RENDELD MEG A MOCSÁRI FÜZI ÉS AZ ELVESZETT KEDD CÍMŰ REGÉNYT

30% KEDVEZMÉNNYEL!

8000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

csillagpaff

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

kívánságfa

KATHERINE APPLEGATE:
KÍVÁNSÁGFA

Helló! Én egy öreg északi vörös tölgyfa vagyok, de a barátaim csak Vörösnek hívnak. Régóta nagy gonddal őrzöm a környéket egy Bongó nevű varjú és számos kis állat társaságában, akik az odvaimban rendezték be lakásukat. És még egy fontos dolog: az itt élő emberek minden évben, május elsején eljönnek, hogy az ágaimra kötözzék a kívánságaikat. Az álmok, vágyak és remények suttogó fája vagyok. Egy kívánságfa.

én és a cseresznyefa

PAOLA PERETTI:
ÉN ÉS A CSERESZNYEFA

Mafalda kilencéves, nagy, vastag, sárga keretes szemüveget visel, és kívülről fújja Italo Calvino könyvét, A famászó báró kalandjait. Elszökik a tanárai elől, és felmászik az iskola bejáratánál álló cseresznyefára Ottimóval, hűséges, tarka macskájával együtt, aki mindenhová követi. Arról álmodozik, hogy egyszer majd felköltözik erre a fára, ám néhány hónap múlva nem fogja már látni, mert a szeme fénye napról napra kihunyóban van: lassacskán megvakul.

The turnaways girls

HAYLEY CHEWINS:
ARANYFAKASZTÓK

Egy titokzatos város különös, viharok által tépázott szigetén a tizenkét éves Delphernia egész eddigi életét az aranyfakasztó lányok kolostorában töltötte, a tengertől és az égtől elzárva. A lányok dolga, hogy amíg odakint a gazdák muzsikálnak, ők bent némán arannyá változtassák a zenét. Delphernia azonban nem képes erre. Amit ő tud, drágább az aranynál. A hangokból új életet teremt.

bob a legbátrabb

KATHERINE APPLEGATE:
BOB, A LEGBÁTRABB

Bob nemrég még az utcán kóborolt, és minden falatért meg kellett küzdenie, de mostanra az örökbefogadott kutyák kényelmes mindennapjait éli. Julia, a gazdája puha takaróval és finom falatokkal kényezteti, ő pedig cserébe igyekszik megzabolázni virgonc természetét… általában kevés sikerrel. Bob legjobb barátai Ivan, a gorilla, és Ruby a kiselefánt, akiket gyakran meglátogat a közeli állatparkban.

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!