Igaz történet…

…szerelemről, bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről.

kozel a horizonthoz

KÖZEL A HORIZONTHOZ

Egy kis ízelítő…

Egy nagy szerelem története. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.

KI JESSICA KOCH?

Jessica Koch a Közel a horizonthoz című könyvével debütált, amelynek folytatása tavaly jelent meg Közel a szakadékhoz címmel. A triológia befejező része jövőre várható.

KARRIER

1982-ben született Ludwigsburgban. Már az iskolás évei alatt elkezdett írni. 1999 őszén a műszaki rajzolói tanulmányai kezdetén ismerte meg a német-amerikai származású Dannyt. Vele élte meg az első regénye alapjául szolgáló történetet. Majdnem 13 évbe telt, mire a kéziratot nyilvánosságra merte hozni. Jessica Koch Heilbronn közelében él a férjével, a fiával és a két kutyájával.

INTERJÚ

Olvassátok el a Jessicával készült interjút, amelyből egy kicsit jobban megismerhetitek a regény születésének történetét.
VIGYÁZAT, AZ INTERJÚ MINIMÁLIS SPOILERT TARTALMAZ!

jessica koch

“Az elválasztottak újraegyesüléséről szól. Az ég és a föld közötti határ elmosódik, és ez lehetővé teszi, hogy ide-oda lehessen utazni a világok között. A halottak eljöhetnek az élőkhöz, és fordítva. De ez csak akkor megy, amikor a horizont olyan közel jön a földhöz, mint most ott, a távolban.”

  • ;

MIT GONDOL A VILÁG A KÖZEL A HORIZONTHOZ CÍMŰ KÖNYVRŐL?

„Időről időre könnybe lábadt a szemem.

Felfoghatatlan, mire képesek az emberek.
Erős idegzetű olvasóknak való mű. Csak
ajánlani tudom.”

loveleybooks

„Be kell vallanom, véletlenül figyeltem
fel erre a könyvre, és az előttem szólókra hagyatkoztam. Csak annyit mondhatok:
ez tényleg egy remekmű. Három nap
leforgása alatt elolvastam ezt az igazán
megindító történetet. Tényleg nagyon
megrázott. Nem rajongok a klasszikus
szerelmes regényekért, de ez azonnal a
bűvkörébe vont. Köszönet az írónőnek,
hogy feljegyezte ezeket az eseményeket.”

Weltbild

„Egy szomorú történet, amely pontosan
így esett meg. Az első része a három
kötetnek, amely egy fiatalemberről szól, akinek nagyon sok mindenen kellett az
életben keresztülmennie. Csak a könyv
végén tudtam meg, hogy nem kitalált
történet. Elképzelhetetlen, hogy tényleg
létezik ilyen szenvedés.”

barnes&noble

„Már rég nem érintett meg könyv ennyire.
Az utolsó harmadánál már nem tudtam abbahagyni a sírást. Tényleg lelkesített,
ám egyben idegőrlő is volt. A szereplők
mind azonnal rokonszenvesek voltak, és
valószínűleg én is ugyanúgy tettem volna,
mint Jessica. Le sem tudtam tenni.”

buchboutique

A FILMVÁLTOZAT HAMAROSAN A MOZIKBAN – NÉZD MEG A TRAILERT!

2020.02.13-tól a mozikban!

[smartslider3 slider=”10″]

MIT GONDOLTOK TI A KÖZEL A HORIZONTHOZ CÍMŰ REGÉNYRŐL?

“Mindig elérkezik egy pillanat amikor akad valami, netán valaki, aki miatt átértékelődnek bennünk bizonyos dolgok. Ez a könyv pont ilyen hatást gyakorol, minden benne szereplővel. Végtelenül értékesek.
Valami menthetetlenül összetört bennem a zokogás közepette de cserébe gazdagabb is lettem általa. Annyi mindent tanítottak nekem. Hálás vagyok, hogy ez a történet papírra lett vetve, ugyanakkor bárcsak ne került volna rá sor. Az élet néha ritka kegyetlen.
Olvassátok.! Megérdemlik, hogy hallassák a hangjukat és a szívetekben helyet kapva, mindig tovább éljenek. Évről évre, hónapról hónapra olykor pedig csak napról napra.
Danny és Jessica, ígérem mindig emlékezni fogok Rátok, ha látom amint az ég és a föld összeér.”

ZitussKa
moly.hu

Valami olyan könyvre vágytam, ami tartalmas. …hát ilyenkor szokták mondani, hogy vigyázz, mit kívánsz, mert ez úgy kifacsart, letarolt a végére, hogy üres héjnak éreztem utána csupán magam. Mikor nekiálltam nem tudtam még mibe vágtam bele, a fülszövege olyan sejtető volt, de talán így a legjobb, ettől lett még áthatóbb. Egy merő fájdalom volt a történet, az élet igazságtalan, kegyetlen oldaláról, egy betegségről, melyet megannyi előítélet övez, három életről, mely rendhagyómód egybefonódik. Végig elszoruló torokkal, összeszorított fogakkal olvastam, mégis eszem ágában sem volt otthagyni. Olyan dolgokat mutatott, amivel eddig még nem találkoztam, úgy megérintett, ahogy nem vártam és olyan élmény nyújtott, ami ugyan leforrázott, de egyben felrázott. Ahányszor csak eszembe jut, a szívembe mar, hogy egy igaz történeten alapul. Szerintem méltatlanul elhanyagolt könyv, ami sokkal több olvasót érdemel, és amit ennyi szívfájdalom dacára is megéri elolvasni, mert a karakterei megérdemlik, hogy megismerd őket és hogy emlékezzenek rájuk.

kocybaba
moly.hu

Késő este van. Csak fekszem a hátamon és bámulom a plafont. Potyognak a könnyeim, miközben cikáznak a gondolataim. Miért, miért, miért?! Csak azt tudom ismételgetni, amit olvasmányom szereplői: miért ilyen igazságtalan az élet?
Nehéz összeszedni magamat egy ilyen történet után. Ugyanakkor olyan szinten felrázott és felébresztett, hogy elmondani sem tudom. Minden pillanatát, percét, napját ki kell élvezni az életünknek és értékelni mindazt, amink van, amíg csak lehet.
Egy olyan regényről van szó, ami egyszerre fájdította a szívemet és nyújtott igazi élményt olvasás közben. Szerencsére a fülszöveg túl sok konkrétumot nem árul el a történetről és ez pont jó így. Az írónő számára a regény megírása valószínűsítem, hogy terápia lehetett ahhoz, hogy feldolgozhassa élete egy olyan szakaszát, ami örökre megváltoztatta őt.
A könyvet azoknak ajánlom, akik nem félnek a valóságtól, és akik szembe mernek nézni azzal a ténnyel, hogy az élet igazságtalan. Bármennyire fájdalmas olvasmány, kedvenc lett ez a könyv. És biztosan újra fogom olvasni.

Pandalány
moly.hu

TUDTAD, HOGY A KÖZEL A HORIZONTHOZ EGY TRIOLÓGIA ELSŐ KÖTETE?

Danny

KÖZEL A SZAKADÉKHOZ

Egy kis ízelítő…

Egy széthullott élet, és egy szerelem, ami mindent helyrehozhat. Danny pontosan 10 éves, mikor darabokra hullik az élete. Egy súlyos sorscsapás arra készteti a családját, hogy az Egyesült Államokból Németországba költözzenek. De ez még nem minden: Danny apja alkoholba fojtja bánatát, mely felszínre hozza leggonoszabb és legsötétebb énjét, amiről azt hitte, a házassága révén végleg megszabadult. Danny védtelenül ki van szolgáltatva az apjának – de nem adja fel…
Egy nyári táborban Danny megismerkedik a francia Dominique-kal. A fiú kimenti a lányt egy életveszélyes helyzetből, amely egy életre összeköti a két fiatalt. Később a szerelmük segít Dannynek, hogy elszakadjon a családjától, és ezzel attól a felfoghatatlan, pusztító erőszaktól, amely a fiatal életét fenyegeti. Könyörtelen harc kezdődik az igazságért, az elismerésért, a szabadságért és a szerelemért. Ez a könyv a szívedbe talál és bátorságot ad.

RENDELD MEG A DANNY-TRIOLÓGIA KÖTETEIT

20-30% KEDVEZMÉNNYEL!

4000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

kozel a horizonthoz

KATTINTS A KÖNYVRE, ÉS RENDELD MEG

20% KEDVEZMÉNNYEL 2800FT-ÉRT!

kozel a horizonthoz kozel a szakadekhoz

KATTINTS A KÖNYVEKRE, ÉS RENDELD MEG MINDKETTŐT

MOST 30% KEDVEZMÉNNYEL 4900FT-ÉRT!

A kiszállítás így INGYENES!

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

kozel a szakadekhoz

JESSICA KOCH – KÖZEL A SZAKADÉKHOZ

Danny pontosan 10 éves, mikor darabokra hullik az élete. Egy súlyos sorscsapás arra készteti a családját, hogy az Egyesült Államokból Németországba költözzenek. De ez még nem minden: Danny apja alkoholba fojtja bánatát, mely felszínre hozza leggonoszabb és legsötétebb énjét, amiről azt hitte, a házassága révén végleg megszabadult.

MARADJ VELEM

SZASZKÓ GABRIELLA – MARADJ VELEM

David Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában. David úgy dönt, megírja családjuk történetét, és megpróbál válaszokat találni Chris tettére.

KÉT LÉPÉS TÁVOLSÁG

RACHAEL LIPPINCOTT – KÉT LÉPÉS TÁVOLSÁG

Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman…

feher rozsa

EOIN DEMPSEY – FEHÉR RÓZSA

Mély hótakaró borítja a Fekete-erdőt, a német, másként gondolkodó Franka Gerber egyedül van, és úgy érzi, kilátástalan az élete. A hazájában tomboló fanatizmus és brutalitás miatt elveszítette édesapját és öccsét, így már nincs miért élnie. Egy nap talál egy eszméletlen pilótát a hóban. Franka nem akarja, hogy a férfi meghaljon, így elviszi a családja mindentől távol lévő faházába…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!