KAREN M. MCMANUS

LEHULL A LEPEL

A könyv alapján készült sorozatot keresd
a Netflixen Egyikünk hazudik címmel.

oneofus
polaroid

Lehull a lepel

Egy kis ízelítő…

Figyelj nagyon, és talán sikerül megoldanod a rejtélyt. Hétfő délután a Bayview gimi öt diákja büntetését tölti egy osztályteremben. Bronwyn, az ész, a Yale-re készül, és soha nem szegi meg a szabályokat. Addy, a szépség, a tökéletes bálkirálynő megtestesítője. Nate, a bűnöző, most feltételes szabadlábon van dílerkedés miatt. Cooper, a sportoló, bajnok baseball játékos. És Simon, a különc, a Bayview gimi hírhedt pletykarovatának szerkesztője. Csakhogy Simon nem éli túl a büntetést. Mielőtt még kijöhetnének a teremből, Simon meghal. A nyomozók szándékosságot sejtenek a halál körül. Simon hétfőn halt meg, keddre viszont pletykaáradatot tervezett nyilvánosságra hozni legismertebb osztálytársairól. Ezzel pedig mind a négyüket a gyilkosság gyanúsítottaivá teszi. Vagy az is lehet, hogy mindannyian egy szabadon portyázó gyilkos bűnbakjai? Mert mindenkinek vannak titkai, nem igaz? De vajon milyen messzire mennél el, hogy ne lepleződj le?
Most még többet tudhatsz meg a bónusz fejezetből és a könyv alapján készült Netflix sorozatból.

KI KAREN M. MCMANUS?

A Lehull a lepel nemcsak egyszerűen sikerkönyv, hanem egy új hullám elindítója, amely középpontjába a tiniknek készült krimik kerültek. De vajon kicsoda Karen M. McManus, akinek a könyvei állandó szereplői a New York Times Bestseller listájának?

Karen M. McManus

könyveit világszerte 40 nyelvre fordították le. Karen Massachusettsben él, a diplomáját a Northeastern Universityn szerezte újságíró mesterszakon, amit főként arra használ, hogy álhíreket fogalmazzon meg regényei számára.

karen

“Mr. Avery odalép Addy padjához, és rábök egy vonalas írótömb sarkára, amely mindenki előtt megtalálható.
– Fedezzék fel a tollal írás varázslatát! Egy rég letűnt művészeti ág.”- Lehull a lepel

A főbb karakterek

(VIGYÁZAT SPOILERES TARTALOM! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASS TOVÁBB!)

Bronwyn Rojas

A Bayview Négyesfogat „agya”, Bronwyn túlbuzgó, aki a Yale-ről álmodozik. A makulátlanul tiszta imidzse veszélybe kerül, amikor egy Erről-arról bejegyzésből kiderül, hogy tavaly végig csalta a kémiavizsgáit – és a pletyka igaznak ígérkezik. Ahogy Bronwyn egyre mélyebbre és mélyebbre kerül Simon meggyilkolásának nyomozásában, aggódni kezd, hogy a jövőjére veszélyt jelenthetnek múltbéli hibái, pedig ő csak azért tette, amit tett – tesztválaszokat lopott egy tanár Google Drive-fiókjából –, hogy megfeleljen családja elvárásainak, hogy sikeres legyen. Ahogy a nyomozás folytatódik, Bronwyn húga, Maeve segít neki olyan információk felfedésében, amelyek segíthetnek felmenteni nemcsak Bronwynt, hanem a Bayview Négyesfogat összes tagját – beleértve Nate-et is, akivel Bronwyn valószínűtlen, de intenzív románcot folytat. Bronwyn konok, keményfejű, önbizalom-hiányos és elkötelezett híve annak, hogy megvédje azokat, akiket szeret, bármi áron.

bronwyn
NATE

Nate Macauley

A Bayview Négyesfogat „bűnözője” Nate, egy kiégett, nőcsábász és drogdíler, aki az évek során rossz hírnevet szerzett magának. Nate próbaidőn van marihuánával való kereskedés miatt és az Erről-arról blogon elindult pletykák szerint nem tanult a múltbeli hibáiból. Bár Nate sztereotip drogosnak tűnik, végül kiderül, hogy csak kényszerűségből fordult az illegális kereskedéshez; édesanyja évekkel ezelőtt elhagyta őt és semmirekellő, alkoholista apját és Nate-re maradt a felelősség, hogy összeszedje széthullott családjának életét. Nate érzelmi világa megborult, de ennek ellenére szerető állattartó és elkötelezett filmrajongó. Ahogy a nyomozás folytatódik, Nate vonzódni kezd Bronwynhoz – bár tudja, hogy veszélyes követni őt, a lány a legjobbat hozza ki belőle, és úgy érzi, vele végre esélye van arra, hogy azzá váljon, aki mindig is szeretett volna lenni. Nate védekező, elzárkózó és apatikus; gondosan összerakott külseje mögött azonban meleg szíve van, amely még nem teljesen gyógyult ki kamaszkori traumáiból.

Cooper Clay

A Bayview Négyesfogat „izomagya”, Cooper népszerű sportoló, akit, úgy tűnik, baseballjátékosként nagyszerűségre szánt a sors. Az eredetileg Mississippiből származó Cooper hihetetlenül szoros kapcsolatot ápol szűk családjával, és intenzíven koncentrál sportolói karrierjére. Cooper kedves, tiszta és jó szándékú, de kétségbeesetten igyekszik minél tovább titkolni az igazságot magáról – azt, hogy meleg, és titkos kapcsolata van egy férfi fehérneműmodellel –, hogy továbbra is lenyűgözze konzervatív családját és a baseball-menedszereket, akik ösztöndíjat ajánlgatnak neki. Coopert végül elárulják, amikor egy titkosított Erről-arról bejegyzés kitudódik. Ez a traumatikus megpróbáltatás veszélyezteti a társadalmi életét, a barátságait és a karrierjét, de végül a média szimpatikusabbá teszi nemcsak Coopert, hanem a Bayview Négyesfogatot is, akiket a sajtó és a hatóságok az első naptól fogva üldöznek, annak ellenére, hogy nincsenek szilárd bizonyítékok, amelyek Simon halálához kötnék őket. Cooper az egész regényben a jó és az igazság erejét képviseli és felismeri az önazonos élet fontosságát, bármibe is kerüljön.

cooper
addy

Addy Prentiss

A Bayview Négyesfogat „hercegnője”, Addy egy népszerű és gyönyörű bayview-i diák, aki elsőéves koruk óta jár a szintén népszerű és gyönyörű barátjával, Jake-kel. Addyt olyan anya nevelte, aki a testiséget mindennél többre értékeli – Mrs. Calloway azt a meggyőződést sulykolta Addybe és a húgába, Ashtonba, hogy az életük egyetlen célja az, hogy vonzzák a férfiakat, akik remélhetőleg egész életükben eltartják őket. Addy mélyen magában viselte anyja nevelését, és hagyta, hogy a Jake-kel való kapcsolata a bántalmazásig fajuljon – Jake ellenőrzi, hogy Addy mit visel, hova megy, és kivel barátkozik, de ő egészen a regény majdnem feléig alig veszi észre ezt a problémás viselkedést. Amint az Erről-arról blog nyilvánosságra hozza az információt arról, hogy Addy a nyáron megcsalta Jake-et, Addy társasági élete egyszerre összeomlik. Eleinte sajnálja, de hamarosan ráébred, hogy ez a felszabadulását is jelenti. Kihasználja az új életlehetőséget és a Bayview Négyesfogat többi tagjával együtt nyomozni kezd Simon halála után. Levágja az összes haját, és a felszínes barátainál jobb, érdekesebb emberekkel barátkozik. Addy az, aki végül rájön a szörnyű igazságra Simon halálával kapcsolatban – arra, hogy az egész tortúrát úgy rendezte meg, hogy öngyilkosságával együtt magával rántsa a négy leggyűlöltebb osztálytársát is. Addyt majdnem megölik, amiért rájött erre az információra, de túléli Jake támadását, és idősebb nővérével egy San Diegó-i lakásba költözik, távol az anyja mérgező retorikájától és egy új, saját értékrend szerinti élet felé veszi az irányt.

Simon Kelleher

Simon Kelleher a Bayview Gimi pletykagyárának önjelölt „mindentudó narrátora”, aki a mindenütt jelenlévő – de sokak által gyalázott – Erről-arról pletykaalkalmazást üzemelteti, ahol az egyetem legszaftosabb pletykái olvashatóak. Bár Simon beszámolói napi szinten jelennek meg, szinte sohasem tévednek. Pletykáihoz diáktársai monogramját használja, hogy elkerülje a zaklatással való vádolást, de mivel az iskolai kapcsolatok elég szorosak, mindig nyilvánvaló, hogy kiről szól a pletyka. Simon már az első fejezet végén halott, miután állítólagos allergiás reakciót kapott az elzáráson, mert Mr. Avery óráján mobiltelefon volt a táskájában. A négy diákot, akik vele voltak a büntetésben – Bronwyn, Cooper, Addy és Nate – azonnal gyanúsítottként emlegetik. A regény előrehaladtával a „Bayview Négyesfogat” egyénileg és végül közösen is ártatlanságuk bizonyításáért küzd, Simon történetének sokféle szálát követve, mígnem kiderül az igazság: a depressziós Simon, aki gyűlölte az életét és mindent, ami benne volt, úgy döntött, hogy öngyilkos lesz és bosszúból négy népszerűbb, intelligensebb, sikeresebb diákot vádol meg saját maga meggyilkolásával. Simon sok időt töltött az internet sötét bugyraiban, ahol azt is híresztelte, hogy egy olyan eseményt szeretne létrehozni, amely egy iskolai lövöldözés hatását eredményezi, csak több „eredetiséggel”, ami éveken át inspirálhat hasonló eseményeket. Simon közeli barátjával, Janae-vel és Addy barátjával, Jake-kel – aki bosszút akart állni Addy-n, amiért megcsalta őt – összeesküdött, hogy módszeresen információkat fognak kiszivárogtatni Simon blogján, és egy évvel a halála után kiadják majd a nagy tervét felfedő kiáltványát. Simon sötét apátiája, elismerés utáni vágya és a népszerűséghez és sikerhez való „jogosultság” érzése fontos karakterré teszi őt, annak ellenére, hogy a könyv nagy részében fizikailag nincs jelen.

simon
jake

Addy Prentiss

Jake Addy barátja, a Bayview Gimnázium népszerű és jóképű diákja. Bár kívülálló szemmel nézve Jake és Addy kapcsolata tökéletesnek tűnik, Jake valójában követelőző és irányító, és már évek óta módszeresen azon dolgozik, hogy Addyt megtörje. A regény végén kiderül, hogy Jake Simonnal együtt dolgozott Addy – és a Bayview Négyesfogat többi tagja – megbuktatásán, azt remélve, hogy bosszút állhat Addyn, miután rájött, hogy a nyáron lefeküdt TJ Forresterrel. Amikor Addy rájön, Jake megtámadja, és majdnem megöli, de Cooper az utolsó pillanatban közbelép. A regény végére Jake ellen vádat emelnek, és bíróság elé áll.

Janae

Egy gót lány, akinek kevés barátja van Bayview-ban. Simon Kelleher halála előtt rendkívül közel állt hozzá; halála után láthatóan zaklatott, és ideje nagy részét sírással tölti az iskola mosdójában. Összebarátkozik Addyvel és Bronwynnal, de a lány nyugtalan viselkedése és hirtelen fogyása aggasztja őket, és arra gyanakodnak, talán köze lehet az egyre gyakrabban felbukkanó Erről-arról posztokhoz. Amikor Addy szembeszáll Janae-vel, a lány elárulja, hogy Simon öngyilkos lett, és a Bayview Négyesfogatra kente a gyilkosságot, remélve, hogy „leszámol” azokkal, akik az évek során bántották vagy túlszárnyalták őt.

janae

Nézd meg a könyv előzetesét:

RENDELD MEG KAREN M. MCMANUS: LEHULL A LEPEL! CÍMŰ REGÉNYÉT 30% KEDVEZMÉNNYEL ÉS MEGAJÁNDÉKOZUNK EGY GYÖNYÖRŰ KÖNYVJELZŐ CSOMAGGAL IS!

10.000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

shelf_

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

HA ÚGY GONDOLOD A LEHULL A LEPEL A TE KÖNYVED, AKKOR EZEK IS TETSZENI FOGNAK!

killing_novebmer

Adriana Mather:
Öld meg Novembert!

Az Academia Absconditin nincs elektromosság, nincs internet, és a szemet szemért elv uralkodik büntetések kiszabásakor. Ebbe az iskolába csöppen váratlanul a 17 éves November Adley. Itt a diákok a késdobálás, a méregkeverés és a megtévesztés ritka művészetét sajátítják el. Mindegyikük elit családból származik, és bérgyilkosnak, kémnek vagy épp profi szélhámosnak készül…

TARTSD

Karen McManus:
Tartsd meg a titkot

Echo Ridge egy amerikai kisváros. Ellery még soha nem járt itt, de sokat hallott róla. Itt tűnt el a nagynénje tizenhét évesen. Aztán öt évvel ezelőtt a város legszebb gimnazista lányát meggyilkolták, és ezzel felkerült a térképre Echo Ridge neve. Ellery most ideköltözik. A város egy festői szépségű hely, csakhogy sötét titkokat rejteget. Valaki fenyegetéseket plakátol ki, és azt ígéri, hogy még az öt évvel ezelőttinél is veszélyesebb lesz az iskolai bál…

THE_ONE

John Marrs:
The One – A tökéletes pár

Meddig mennél el, hogy megtaláld az igazit? Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Mintát vesz az ember, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett. Ezt ígéri egy alkalmazás, a DNSPárod. Egy évtizeddel ezelőtt bejelentették, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. De ennek a felfedezésnek is megvannak az árnyoldalai…

THE_GRACE

Kim Liggett:
The Grace Year –
A tizenhatodik

Senki nem beszél a kegyelem évéről. Garner megyében azt tartják a fiatal lányokról, hogy varázshatalmuknál fogva házasságokat forgatnak fel és rabságba taszítják a férfiakat. Bőrük ellenállhatatlan afrodiziákumot választ ki, amely ezen kamaszlányok varázslata. Így tizenhatodik életévükben egy szigetre száműzik őket, hogy ott megszabadulhassanak sötét hatalmuktól, és kezes feleséggé válhassanak…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon és az Instagramon!