az utolsó ember

Egy hihetetlen barátság.
Egy veszélyes küldetés.
Egy új remény.

The last human

Az utolsó ember

Egy kis ízelítő…

Egy hihetetlen barátság. Egy veszélyes küldetés. Történet arról, mit is jelent embernek lenni. Az emberek harminc évvel ezelőtt haltak ki. A világot gépek uralják. A tizenkét éves XR_935 teljesen meg is békélt ezzel. Az emberek nélkül ugyanis nincsenek háborúk, légszennyezés és bűnözés. A társadalom minden egyes tagjának van célja. Minden könnyen és hatékonyan megy. Egészen addig, amíg XR felfedez valami hihetetlent. Egészen addig, amíg XR nem találkozik egy tizenkét éves kislánnyal.

KI LEE BACON?

KARRIER

Lee Bacon számos ifjúsági regény szerzője. Lee több száz iskolát, könyvtárat, könyvesboltot keresett fel az Egyesült Államokban, hogy az írásról és a könyvekről beszélgessen a fiatal olvasókkal. Műveit huszonhárom nyelvre fordították. Lee Texasban nőtt fel, most New Jerseyben él.

MINI INTERJÚ

K: Mikor kezdtél el írni?
V: Általános iskolás korom óta írok. Akkoriban, bolondos, vicces történeteket írtam, hogy megnevettessem a barátaimat és a családomat.
K: Hogyan döntesz a címről?
V: A legtöbb könyvnél, a cím és a könyv egyszerre jönnek. Az egyik jön a másikkal. Ez volt a helyzet Az utolsó emberrel is. Amikor a történet először megjelent a fejemben, majdnem azonnal tudtam a címét is.
K: Honnan jött Az utolsó ember ötlete?
V: Egy Yuval Haraival készült podcast interjút hallgattam, amikor feltették neki a következő kérdést: Azt gondolod, hogy a következő 300 évben is az ember lesz a domináns faj a bolygón? Azonnal megérkezett a válasza: Nem. Azt mondta, hogy vagy kiírtjuk magunkat vagy a saját teremtményeink fogják átvenni a helyünket. Vagyis más szóval a technológiánk. Ahogy meghallottam ezt a sötét jóslatot, azt gondoltam… Ebből csodás gyerekkönyv lehetne!

Szeretné többet is megtudni a könyv születéséről és az írás folyamatáról? Olvasd el a Lee Baconnel készült interjút!

Lee Bacon

“– Kérlek, legalább te mondd azt, hogy te sem ismered fel a humort ebben a bizarr jelenetben!
SkD képernyője felvillant.
LOL
– Ez meg mit jelent? – kérdeztem. – Lehetetlen Orbitális Logika?”

MIT GONDOL A VILÁG AZ UTOLSÓ EMBERRŐL?

„Csodálatos és vidám kaland, amiben a már elhalványodó emberiség lábnyomát ismerhetjük meg. Egy olyan jövőt látunk, amelyben a mesterséges intelligencia és az emberek békében élnek együtt. Kiváló könyv a fiataloknak.”

Anna
tanárnő

„Imádom a robotokat! SkD, Ceeron meg
XR együtt pedig nagyon viccesek. Noha
robotok, mégis olyan, mintha egy kicsit
emberek lennének.”

Márk
10 éves

„A humor igen fontos forrása a könyvnek, ahogyan a logikus gondolkodású robotok megpróbálják értelmezni az ember által használt szófordulatokat, viselkedéseket és érzéseket. Így miközben olvastam a gyerekeimnek, rengeteget nevettünk.”

Gábor
szülő

„Ez egy hihetetlenül szuper könyv! Én végig reménykedtem, hogy nem Emma az egyetlen ember a Földön. És boldog voltam, hogy sikerült a robotoknak és az embereknek újrakezdeni.”

Zsófi
12 éves

“Tény Ceeronról: A hatalmas robot ragaszkodott a régmúlt emberi hagyományokhoz. A furcsa szokásokhoz és szokatlan szófordulatokhoz.
Ráadásul furcsa humorérzéke is volt.
Ceeron szeme várakozóan csillogott.
– Szeretnétek hallani egy emberi viccet?
– Nem igazán – feleltem.
Ceeron ennek ellenére folytatta.
Ceeron vicce:
K) Miért ment a banán a kórházba?
V) Mert sárgaláza volt.
Elismételtem a fejemben a viccet 4 572 alkalommal. Egyszer sem volt vicces.”

BEMUTATJUK NEKED A SZEREPLŐKET!

emma

Emma

Az utolsó ember a Földön.

robot5

XR_935

Mutatóujja csavarhúzóvá
alakítható

robot1

Ceeron_902

A napelem- telepítés szakértője

robot2

SkD_988

Egy robot, aki emojikkal kommunikál

robot4

E1NÖK

A Kaptár elnöke, a robottársadalom vezetője

RENDELD MEG AZ UTOLSÓ EMBER CÍMŰ REGÉNYT

30% KEDVEZMÉNNYEL!

8000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

az_utolso_ember

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

csak_egy_srac

GREG JAMES&CHRIS SMITH:
CSAK EGY SRÁC

Murph Coopernek van egy problémája. Az új sulija szigorúan titkos, és totál furcsa. Az osztálytársai mind vagy tudnak repülni, vagy irányítják az időjárást, vagy épp minilovakat tudnak elővarázsolni. És hogy mi Murph különleges képessége? Hm, hát igen… egy sincs neki.

alsogatyas_kapitany_1

DAV PILKEY:
ALSÓGATYÁS KAPITÁNY

ISMERD MEG ALSÓGATYÁS KAPITÁNYT! A negyedikes George és Harold az osztályuk furfangos kis mókamesterei. De amit mások megtréfálásánál is jobban szeretnek: saját képregényük készítése. Ugyanis ketten együtt megteremtették iskolájuk, sőt az egész világ történelmének legnagyobb szuperhősét: Alsógatyás Kapitányt, akinek valódi kiléte AKKORA titok, hogy MÉG Ő MAGA sem tudja!

a_kulonc_varazslo

NEIL PATRICK HARRIS:
A KÜLÖNC VARÁZSLÓ

Miután Carter korán elveszítette szüleit, nagybátyja, Simlis Mike veszi gondjaiba. A férfinak nincs munkája; kézügyességgel és egyéb bűvésztrükkökkel csal ki pénzt emberektől. Carter mesterien elsajátította Mike bűvésztrükkjeit, de nem hajlandó képességeit lopásra használni, így elszökik gonosz nagybátyjától, és egy álmos New England-i kisvárosba menekül

bob a legbátrabb

KATHERINE APPLEGATE:
BOB, A LEGBÁTRABB

Bob nemrég még az utcán kóborolt, és minden falatért meg kellett küzdenie, de mostanra az örökbefogadott kutyák kényelmes mindennapjait éli. Julia, a gazdája puha takaróval és finom falatokkal kényezteti, ő pedig cserébe igyekszik megzabolázni virgonc természetét… általában kevés sikerrel. Bob legjobb barátai Ivan, a gorilla, és Ruby a kiselefánt, akiket gyakran meglátogat a közeli állatparkban.

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!