Karen M. McManus – Interjú

Olvasd el a Lehull a lepel és a Tartsd meg a titkot szerzőjének gondolatait helyzetünkről, és tudd meg, min dolgozik most az írónő.

Karen M. McManus nemzetközileg is elismert regényíró második regénye a Tartsd meg a titkot, ami szintén
szerepelt a New York Times sikerlistáján. Könyveit világszerte 40 nyelvre fordították le. Karen Massachusettsben él, a diplomáját a Northeastern Universityn szerezte újságíró mesterszakon, amit főként arra használ, hogy álhíreket fogalmazzon meg regényei számára.

 

Karen M McManus

AZ INTERJÚ

Hogyan próbálod megőrizni az optimizmusod ebben a nehéz helyzetben?

A pozitív dolgokra igyekszem koncentrálni. Nagyon szerencsés vagyok, mivel a családom egészséges, és tudok itthonról dolgozni. Nagyon inspirál az is, ahogy a lezárás alatt felléptek az emberek, a harcvonalban dolgozóktól a művészekig mindenki összefogott virtuálisan, hogy egy csepp boldogságot csempésszenek az emberek életébe.

Te is bevásároltál könyvekből, hogy legyen mit olvasnod? Ha igen, inkább papíralapú vagy e-könyveket választottál?

Rengeteg könyvet vásároltam a lezárás alatt! Részben mivel muszáj volt valamit csinálnom, és részben azért, hogy támogassam az írókat és a független könyvesboltokat ebben a nehéz időszakban. Imádom a papíralapú könyveket, de a tárolóhelyem véges, így azt a különleges köteteknek tartom fent – általában olyan könyveknek, amiket barátok írtak, vagy olyanoknak, amikért különösen odavagyok –, a többit pedig e-könyv formátumban veszem meg.

Min dolgozol éppen?

Épp készülök a The Cousins című könyvem megjelenésére, ami december 1-től lesz kapható az USA-ban, valamint az ötödik könyvem szerkesztésén dolgozom, aminek címe You’ll Be the Death of Me.

Hatással van-e a jelenlegi helyzet az éppen most íródó könyvre?

Szerencsére pont a koronavírus megjelenése előtt fejeztem be a You’ll Be the Death of Me megírását, így már csak a szerkesztés maradt. Azt hiszem, nagyon nehéz lenne most valami teljesen újon dolgozni.

Ki a kedvenc karaktered, és vajon hogyan kezelné ő ezt a helyzetet? Mihez kezdene?

Nincsen kedvenc karakterem, de gyakran gondolok arra, hogy Nate Macauley nagyon jól boldogulna a lezárás alatt, mivel gyakorlatilag ő találta fel a közösségi távolságtartást.

Van üzeneted a magyar olvasóidnak?

Nagyon hálás vagyok az elmúlt évekbeli támogatásotokért, és a legjobbakat kívánom nektek ezekben a nehéz időkben. Köszönöm azoknak, akik megtehetik, hogy otthon maradjanak, és így is tesznek. És azoknak, akiknek muszáj kimenniük – köszönöm, hogy segítetek, hogy a világunk tovább működjön. Vigyázzatok magatokra és a családotokra; együtt mindannyian túl fogunk jutni ezen!

NÉZD MEG KAREN ÜZENETÉT MAGYAR OLVASÓI SZÁMÁRA!

ISMERED EDDIGI MŰVEIT?

Két nagy sikerű könyve megjelent már a Maxim Könyvkiadó gondozásában.

TARTSD MEG A TITKOT ...különben véged!

Echo Ridge egy amerikai kisváros. Ellery még soha nem járt itt, de sokat hallott róla. Itt tűnt el a nagynénje tizenhét évesen. Aztán alig öt évvel ezelőtt a város legszebb gimnazista lányát meggyilkolták, és ezzel felkerült a térképre Echo Ridge neve. Ellery most ideköltözik a nagymamájához, akit alig ismer.
A város egy festői szépségű hely, csakhogy sötét titkokat rejteget. Az iskolaév még el sem kezdődik Ellery számára, amikor valaki névtelen fenyegetéseket plakátol ki a városban, és azt ígéri, hogy még az öt évvel ezelőttinél is veszélyesebb lesz az évnyitó iskolai bál. Aztán a fenyegetés be is válik, mert egy lány nyomtalanul eltűnik.

LEHULL A LEPEL

Ebben a magával ragadó, lerakhatatlan történetben megtudhatjuk, mi történik akkor, amikor öt idegen együtt sétál be egy terembe, de csak négyen jönnek ki élve onnan. Figyelj nagyon, és talán sikerül megoldanod a rejtélyt. Hétfő délután a Bayview gimi öt diákja büntetését tölti egy osztályteremben.Bronwyn, az ész, a Yale-re készül, és soha nem szegi meg a szabályokat. Addy, a szépség, a tökéletes bálkirálynő megtestesítője. Nate, a bűnöző, most feltételes szabadlábon van dílerkedés miatt. Cooper, a sportoló, bajnok baseball játékos. És Simon, a különc, a Bayview gimi hírhedt pletykarovatának szerkesztője. Csakhogy Simon nem éli túl a büntetést. Mielőtt még kijöhetnének a teremből, Simon meghal…

Karen M McManus books

Nekem nagyon tetszett ez a kötet, izgalmas és élvezhető volt, sikerült teljesen beleélnem magamat a nyomozásba, amit a főszereplők folytattak le.

Ferger_Jolcsi
moly.hu

A történet elolvasása után kétpercenként hátra fordultam nem követ-e valaki és még azt is megkérdőjeleztem, hogy anyukám igazat mond-e arról, hogy mi lesz az ebéd! Nem csoda, hisz a könyv néhol hátborzongató volt és hát valljuk be, az emberek önmagukban is ilyesztők, hát még ha súlyos titkokat őriznek…

Realmistic
moly.hu

Huhh, a mindenit! Ez aztán az izgalmas könyv!
Nagyon tetszett, végig fenntartotta az érdeklődésemet, egy perc sem volt, amikor unatkoztam volna. Számtalan teória járt a fejemben, köztük volt a megoldás is. A romantikus szálnak az én érzelgős lelkem nagyon örült. 😉

Tóth_Orsolya_3
moly.hu

Ennek a könyvnek sikerült meglepnie, mert sokkal jobb volt, mint vártam.
Letehetetlen kategória volt nálam, egyrészt magától értetődő, hogy szerettem volna tudni, hogy ki ölte meg Simont, másrészt annyira jó volt a kerettörténet, az érintett diákok és családjaik története igazán érdekeltek, hogy egyszerűen el akartam olvasni minél hamarabb.
A történet vége? Szerintem a legjobb volt, ami csak lehetett.

kovklau
moly.hu

Jobb, ha nem egy wellness-hétvégére viszed magaddal ezt a könyvet, különben úgy jársz, mint én: a könyv letehetetlen, és minden szabad percben azon kattogtam, hogy vajon mi is történhetett valójában.

Lanore
moly.hu

Meglepően nagyon jól kivitelezett, csavaros történetet olvashattam. A cselekmény gyorsan a lényegre tért, és utána már csak törhettem a fejem, hogy vajon a négy fiatal közül volt-e valaki a tettes, vagy valami elkerülte a figyelmemet.

deen
moly.hu

Felér egy friss lélegzetvétellel, igazi színfolt a YA könyvek kifejezetten egyhangú és egészen kilátástalan helyzetben álló palettáján.

mate55
moly.hu

Az alaptörténet elég komplex, több izgalmas elemből áll, amelyek már a könyv legelejétől kezdve piszkálják az olvasó fantáziáját – legfőképpen abból a szempontból, hogy mi lehet a kapcsolat a különböző halálesetek és az eltűnés között.

Sadie
moly.hu

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon és az Instagramon!