pulse

A Pulse válogatás fő zsánerei a thriller, a krimi, a horror és az emberi kapcsolatokat boncolgató lélektani művek.

Itt nemcsak a történetek tartják fenn a feszültséget az olvasóban, hanem a sokkoló jelenetek, a bonyolult férfi-nő viszonyok, a drámai és váratlan fordulatok, valamint a szemléletes leírások. És ahogy próbálod kideríteni, ki a tettes, nyomozol a vérfagyasztó helyszíneken, betekintést kapsz a női lélek legmélyebb rétegeibe, követed az egyre elképesztőbb fordulatokat, megismered rejtélyes családok legsötétebb titkait, vagy épp fejtegeted egy őrült elme képzelgéseit, garantált a hidegrázás. Egy biztos: ha ebből a sorozatból válogatod az olvasnivalóidat, nem lesz nyugodt éjszakád.

Csak erős idegzetűeknek!

Pulse válogatás könyvek

2021-BEN MEGJELENŐ PULSE VÁLOGATÁS REGÉNYEK

A Pulse válogatás öt hátborzongató és letehetetlen történettel indul, amelyek garantáltan lázba hozzák a thriller- és horrorregények rajongóit! Lássuk is, miből válogathattok az év végéig!

Charlotte

Jessica Valance – CHARLOTTE

Charlotte kényszeres örömszerző – nem tehet róla, de túllő a célon. Így amikor egyik éjszaka egy eszméletlen emberbe botlik, csak természetes, hogy segíteni akar.

Az áldozat szerető családja körébe kerülve azonnal látja, mennyire szükségük van rá. De miközben a férfi szülei boldogan befogadják maguk közé, a nővérével egészen más a helyzet. Nem csak arról van szó, hogy Rebecca nem kedveli Charlotte-ot, nyilvánvalóan nem is bízik meg benne.

De minél több időt tölt Charlotte Rebecca társaságában, annál inkább gyanítja, hogy Rebeccának valami rejtegetni valója van. És ha Charlotte meg akarja védeni ezt a családot – és magát –, mindent meg kell tennie azért, hogy kiderítse, mi is az.

Hazugságokról, megszállottságról és bosszúról szóló, fordulatos történet, amely az utolsó oldalig arra késztet, hogy azon töprengjünk, kinek higgyünk. Tökéletes Clare Mackintosh és Laura Marshall rajongóinak.

MIT GONDOLNAK AZ OLVASÓK A REGÉNYRŐL?

„Az egyik legjobb thriller, amelyet az utóbbi időben olvastam: megnöveli a pulzusszámot és az izgalmi szintet az elejétől a végéig fenntartja.”

Goodreads.com

„Nagyon tetszett ez a könyv és be fogom mutatni a könyvklubomban. Olyan sok csavar és fordulat volt benne, amely mind arra késztetett, hogy folytassam az olvasást. Izgalomban tartottak Charlotte és Rebecca különböző történetei és nézőpontjai. El tudnám képzelni, hogy film készüljön belőle.”

Amazon.com

„Szerintem határozottan ötcsillagos! Ha kedveled az olyan csavarokkal és fordulatokkal teli történeteket, amelyeket olvasva úgy érzed, nincs nyugtod, legszívesebben áthajítanád a könyvet a szobán, aztán újra felvennéd, ez a könyv neked való!”

Goodreads.com

„Igazán nagyon élveztem ezt a könyvet. Azt, ahogyan a főszereplő múltja lépésről lépésre kiderült, és lehetőséget nyújtott az olvasónak ahhoz, hogy egészen dermesztő jellemhibákba és viselkedési furcsaságokba nyerjen bepillantást. Egyszerűen nem tudtam letenni!”

Amazon.com

Stephen Chbosky – KÉPZELT BARÁT

Christopher hétéves.

Christopher az új fiú a kisvárosban.

Christophernek van egy képzelt barátja.

 

Legyőzhetjük a félelmünket, vagy hagyhatjuk, hogy az győzzön le minket.

 

Kate Reese egyedülálló anya, aki menekülni próbál bántalmazó kapcsolatából, mert jobb életet akar magának és a fiának, Christophernek. Az éjszakai száguldás után a pennsylvaniai városkában, Mill Grove-ban kötnek ki, mely olyan messze esik a járt utaktól, amennyire ez csak lehetséges. A közösség zárt, a városba egyetlen főút vezet be, és ugyanaz ki.

Először úgy tűnik, hogy Mill Grove tökéletes hely, ahol végre megállapodhatnak. Aztán Christopher eltűnik, és senki sem találja. Hat hosszú nap múlva kerül elő az erdőből a város peremén: sértetlen, de valahogy mégis más lett. Attól fogva egy hang beszél hozzá a fejében, amelyet csak ő hallhat, és küldetése van, amelyet csak ő teljesíthet: karácsonyra fel kell építenie az erdőben egy lombházat, különben az anyja és mindenki más a városban örökre megváltozik.

Képzelt barát

MIT GONDOLNAK AZ OLVASÓK A REGÉNYRŐL?

„Chbosky olyan hátborzongató horrorral tért vissza, amelyre még Stephen King is büszke lenne… Kellemes könyv azoknak, akik szeretnek rémüldözni, de csak teljes kivilágítás és bezárt ajtó mellett szabad olvasni!”

Kirkus Reviews

“Chbosky története egyedülálló… élvezetes meditáció… a kilenc év, amit az írásával töltött meghozta a gyümölcsét: jól megírt, ijesztő jelenetek, feszes történetmesélés és finoman szőtt cselekmény. A Képzelt barát megéri a rá fordított időt azoknak, akik elég merészek. “

Time Magazine

“Egy ambiciózus történet, amit több nézőpontból ismerhetünk meg, és ami ötvözi a horrort a tündérmesékkel és a(z újraírt) Bibliával. Ez a könyv a sorsról, a végzetről, a megváltásról, a hatalomról szól… Chbosky közelről vizsgálja az emberiséget.”

New York Times Book Review

„Letehetetlen, csodálatos regény. Stephen Chboskynak sikerült ötvöznie a munkásságára jellemző kedvességet és jóságot Stephen King fogvacogtatásával.”

Amazon.com
The woman inside

E. G. Scott: THE WOMAN INSIDE – A másik nő

Egy házasság története, ami annyira sötét, hogy mellette a „Holtodiglan” az évtized szerelmi történetének tűnik.  A könyv olyan sikerekre hasonlít, mint a „Hatalmas kis hazugságok” és a „Nő az ablakban”. —Entertainment Weekly

Lehetetlen letenni ezt a házasságról, titkokról és bosszúról szóló történetet, amit egy férj és egy feleség szemszögéből ismerhetünk meg, akik tökéletes és rettenetesen veszélyes társai egymásnak.

Paul és Rebecca fuldokolnak abban a szenvedélyben, mely egykor lángra gyújtotta a szerelmüket, mára kétszínű alakoskodássá alakult át, és azzal fenyeget, hogy véget vet a házasságuknak, szabadságuknak és épelméjűségüknek. A gyógyszerfüggőség csapdájában vergődő Rebecca nemcsak azt fedezi fel, hogy a férjének viszonya van, de azt is, hogy azzal a másik nővel új életet akar kezdeni. Egyre mélyebbre süllyedve a kétségbeesésbe ő is kieszel egy álnok tervet, ami az égvilágon mindent elpusztíthat.

MIT GONDOLNAK AZ OLVASÓK A REGÉNYRŐL?

„Ez a fordulatos házassági thriller még ki sem került a boltok polcaira, de máris tévésorozatot készít belőle a Blumhouse, az Éles tárgyak producereivel. Egy férj és egy feleség nézőpontját ismerhetjük meg, akik tökéletes és rendkívül veszélyes társai egymásnak. Sötét mese titkokról, hazugságokról, hűtlenségről és bosszúról, ahol az olvasó az utolsó pillanatig találgat.”

Bustle

„Még a rejtélyeknek azok a rajongói is a fordulatok és leleplezések hullámvasútján találják magukat egészen az utolsó fejezetig, akik büszkék arra, hogy előre kitalálják a csavarokat. A páros debütálása egy bonyolult cselekményű, fordulatokkal teli thriller, üde, fanyar humorral. Több, megbízhatatlan narrátor története, a műfaj rajongói biztosan remekül fognak szórakozni, miközben próbálnak egy lépéssel a regény előtt járni. ”

Shelf Awareness for Readers

„Elejétől a végéig lebilincselő történet, lenyűgöző történet, amik megelevenednek az oldalakon, rengeteg csavar, hogy sose tudd, mi történi ezután, és egy döbbenetes befejezés. Fantasztikus!”

Jessica Eames, a Bad Seed szerzője

„A torokszorító indulástól kezdve a hajmeresztő befejezésig végig lélegzetvisszafojtva olvastam ezt a pörgős és agyafúrt thrillert. Vakmerő és ravasz feszültségkeltés mesterfokon.”

A.J. Finn, a „Nő az ablakban” bestseller szerzője

Alexis Shaitkin – SAINT X

Claire mindössze hétéves, amikor a főiskolás nővére, Alison eltűnik a családi vakáció utolsó estéjén, egy karibi szigeten, Saint X-en. Néhány nappal később Alison holttestét megtalálják egy közeli homokzátony távoli pontján, és letartóztatnak két helyi férfit, az üdülőhely alkalmazottait. Nagyon kevés azonban a bizonyíték, és a kronológiai sorrend sem támasztja alá a vádakat, így a férfiakat hamarosan szabadon engedik. Claire és a szülei számára nem marad mást, mint hazatérni a tönkrement életükbe. A szenzációhajhász bulvársajtó felkapja a sztorit, kialakítja saját változatát a történtekről, de a rejtély valójában megoldatlan marad.

Később Claire már New York Cityben él és dolgozik, amikor röpke, ám sorsdöntő találkozásra kerül sor: összefut Clive Richardsonnal, az egyik férfival, akit annak idején a nővére meggyilkolásával gyanúsítottak. Ettől a pillanattól kezdve Claire megszállottan próbálja kideríteni az igazságot – nemcsak azt akarja tudni, hogy mi történt Alison halálának éjszakáján, hanem egy megfoghatatlan kérdésre is választ keres: valójában ki is volt a nővére? Hétéves korában Claire szinte alig ismerte a gyönyörű, szeszélyes, provokatív tizennyolc éves lányt, aki épp viharos időszakon ment át személyisége alakulásának szempontjából.

Miközben Claire makacsul követi Clive-ot, remélve, hogy a bizalmába férkőzik, és a férfi egy elszólásából kiderül az igazság, furcsa kapcsolat szövődik a két ember között, akiknek az életére ugyanaz a tragédia vetett örökre árnyékot.

Saint x

MIT GONDOLNAK AZ OLVASÓK A REGÉNYRŐL?

„A szerző félelem nélkül írt, kockáztatott – és bejött neki. Bemutatkozó regénye lenyűgöző: egyszerre thriller, valósnak tűnő és izgalmas környezetben, és társadalomkritika, mely rendkívüli éleslátással nyújt betekintést a rasszok és társadalmi osztályok problémáiba, és a személyes megszállottságba.”

Kirkus Reviews

„Alexis Schaitkin első regénye, a Saint X briliáns, sztoikus, csodaszámba menő könyv – szívbemarkolóan mutatja be a gyászt és azt, hogy milyen kötelék alakult ki két nővér között, akiknek nem volt lehetőségük igazából megismerni egymást.”

Good Morning America

„A Saint X hipnotikus mű. Schaitkin karakterei talán nem mindennapi nézeteket vallanak, de hangjuk annyira hiteles és egyedi, hogy nem csak könnyű, hanem egyenesen muszáj követni gondolatmenetüket.”

New York Times

„Gazdag atmoszférájú, helyenként hűvösen szatirikus, máshol barátságosan romantikus: Alexis Schaitkin csodálatos bemutatkozó regénye hangok egész kórusát képzeli el és szólaltatja meg. A megtörtént bűnesetnek tűnő Saint X, ami ezzel egyidejűleg az elhunyt lány húga által elmesélt fejlődésregény is, hihetetlenül izgalmas és ravasz.”

Barnes&Noble
GAME

NYOMOZZ ÉS FEJTSD MEG OKTÓBERBEN MEGJELŐ PULSE VÁLOGATÁS KÖNYVÜNK CÍMÉT! 

Kattints az alábbi linkre és nyerd meg a már megjelent Pulse válogatás regényeket!

A játékot itt találod:
https://olvasskonyvet.hu/pulse-valogatas/

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!