amari

„Okos, vicces és csodálatosan fantáziadús –
egy óriási kaland, tele szívvel és varázslattal.”

Jessica Townsend,
a Nevermoor-sorozat New York Times-bestselling írója

amarimagic

Amari és a sötét erők

Egy kis ízelítő…

Amari nem adta fel a hitet, hogy eltűnt bátyja, Quinton életben van. Még akkor sem amikor a rendőrség az ellenkezőjét állította, vagy amikor szembeszállt a társaival, akik azzal piszkálták, hogy sosem tér vissza.
Ezért amikor egy ketyegő táskát talál a szekrényében, ami egy ajánlást rejt egy nyári táborhoz, amit a Természetfeletti Ügyek Irodája szervez, biztos abban, hogy ez a titkos szervezet vezeti majd el Qiontinhoz. Már ha képes elfogadni egy varázslók, tündérek, földön kívüliek és egyéb természetfeletti lények lakta világ gondolatát.
Olyan gyerekekkel kell versenyeznie, akik egész életükben ismerték ezt a varázslatos világot. Bármennyire is próbálkozik beilleszkedni, a többiek kétkedve és gyanakodva néznek Amarira, különösen miután természetfeletti képességéről kiderül, hogy illegálisan erős. Egy gonosz varázsló fenyegeti a természetfeletti világot, osztálytársai pedig benne látják az ellenséget, így Amari nagyon egyedül érzi magát. De ha nem tart ki, és nem állja ki a próbákat, talán sosem sikerül kiderítenie, mi történt Quintonnal.

KI B. B. ALSTON?

KARRIER

B. B. Alston tizenévesen, kisgimnazista korában kezdett el írni, rémtörténetekkel szórakoztatta osztálytársait. A fiatal fekete író Dél-Carolinában él. Szabadidejében az utakat járja, mert kíváncsi, hová vezetnek.
Első regénye ez, amellyel felkerült a New York Times toplistájára. Sorozatnak készül, és meg is filmesítik; a jogokat a Universal Pictures vette meg.

bbalston

“Ha maradsz, mindenféle előítéletekkel szembesülsz majd.
Undokságokat beszélnek a hátad mögött, csak mert az vagy, aki.
Készen állsz erre?”

MIT GONDOL A VILÁG AZ AMARI ÉS A SÖTÉT ERŐKRŐL?

“A szerző a „természetfölötti világ” hóbortjait realista részletekkel szövi össze. A mágia fekete elemeket is tartalmaz, ami szerencsés többlet. Amari illúzióvarázslatai akkor is ragyognak, amikor nem hisz önmagában. Ez a gyors sodrú, energikus, egyes szám első személyű szöveg láttató leírásaival, fordulatos cselekményével és erős jellemábrázolásával tűnik ki.”

Kirkus Review

“A cselekmény akciódús, mágikus világa hívogató. Egy kitűnő, kiskamaszoknak szóló fantasy, amely azonnal megteremti majd a maga rajongótáborát. A szerző nem futamodik meg a rasszizmus, a kiközösítés vagy a társadalmi egyenlőtlenségek bemutatásától sem, vitatémát nyújtva iskolai osztályoknak és családoknak.”

School Library Journal

“Alston friss levegőt visz a „hős rájön, hogy varázsereje van” zsánerbe Amari éles nyelvű, talpraesett narrációjával, valamint az új, bizarr természetfölötti lények és a klasszikus boszorkányok és vámpírok egyvelegével. A gazdagon felépített világ egyszerre érződik ismerősnek és különösnek. Amari helyzete, hogy ünnepelt bátyja árnyékában él, ismerős lehet minden kisebbik testvérnek vagy híres szülőkkel rendelkező gyermeknek, akik annál boldogabban fedezik fel később saját értékeiket és képességeiket. Bár a történet elvarratlan szálakkal is kielégítő befejezéssel zárul, rengeteg lehetőséget rejt a folytatáshoz az olvasók legnagyobb örömére.”

Bulletin of the Center for Children

*felmászik egy hegy tetejére, mély levegőt vesz és sikít egy nagyot*: IMÁDOM EZT A KÖNYVEEEEET!
Az Amari és az sötét erőkben megvan a potenciál, hogy a következő nagy sorozat legyen – igen, tényleg ennyire jó!

Goodreads

“A végén a választásaink határozzák meg a sorsunkat.”

BEMUTATJUK A KÖNYV ILLUSZTRÁTORÁT!

beagifted

BRITTANY JACKSON

Ismered azt a furcsa embert, aki hajlamos csak állni és bámulni a semmibe?

Az én vagyok!

De én nem csak bámulok a semmibe – a gondolataim olyanok, mint egy csodaország, tele ötletekkel, történetekkel és olyan dolgokkal, amik inspirálnak, és amiket alig várom, hogy papírra vigyek! Elvégre illusztrátor vagyok. Az a munkám, hogy álmodozzak, elképzeljem és életre keltsem az ötleteimet, az enyémet és másokét.

KÍVÁNCSI VAGY A TÖBBI MŰVÉRE IS?

“Nem változtathatod meg a világot, ha nem társulsz olyanokkal, akik szintén meg szeretnék változtatni.”

TEKINTSD MEG A KÖNYVHÖZ KÉSZÜLT TRAILERT!

MILYEN DÍJAKAT ZSEBELT BE EDDIG A KÖNYV?

Barnes & Noble

Legjobb gyermek és YA könyv, 2021

School Library Journal

A legjobb Middle-Grade könyvek, 2021

The New York Public Library

Legjobb könyv, 2021

Goodreads Choice Awards

Legjobb middle Grade és gyermekkönyvek, 2021

Independent.ie

Az év legjobb 50 gyermekkönyve, 2021

Los Angeles Public Library

Legjobb gyermekkönyvek, 2021

Cybils Awards

Middle-Grade spekulatív fikció, 2021

Waterstones Children’s Book Prize 2022

Younger Readers Shortlist, 2021

New York Times Bestseller

North Carolina Children’s Book Awards

Jelölés, 2022

Virginia Reader’s Choice

2022-2023

Volunteer State Book Award

2021-2022

JEGYEZD ELŐ AZ AMARI ÉS A SÖTÉT ERŐK CÍMŰ REGÉNYT!

10000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

amaribook

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

lelemenyeslelencek

HANA TOOKE:
LELEMÉNYES LELENCEK

1880 őszén öt csecsemőt találnak a Kis Tulipán Árvaházban nagyon szokatlan körülmények között. Ők Adele, Ludvig, Ánizs, Kornelis és Milou. Az álnok és szívtelen gondozónő „örökbefogadhatatlannak” titulálja a gyerekeket, akik azonban teljesen tisztában vannak azzal, hogy éppen nem mindennapi egyéniségük teszi őket különlegessé. Elhatározzák, hogy ha törik, ha szakad…

csillagpaff

DOMINIQUE VALENTE:
MOCSÁRI FÜZI ÉS AZ ELVESZETT KEDD

Mocsári Füzi egy boszorkánycsalád legifjabb tagja, és neki jutott a legkisebb varázserő – ugyanis ő csak az elveszett holmikat tudja megtalálni, mint például zoknikat vagy fából készült műfogsorokat… Hasznos, de azért nem kifejezetten izgalmas… Ám egy szép napon váratlanul megjelenik Füziéknél Csillagpaff legesleghatalmasabb boszorkánya…

a_kulonc_varazslo

NEIL PATRICK HARRIS:
A KÜLÖNC VARÁZSLÓ

Miután Carter korán elveszítette szüleit, nagybátyja, Simlis Mike veszi gondjaiba. A férfinak nincs munkája; kézügyességgel és egyéb bűvésztrükkökkel csal ki pénzt emberektől. Carter mesterien elsajátította Mike bűvésztrükkjeit, de nem hajlandó képességeit lopásra használni, így elszökik gonosz nagybátyjától, és egy álmos New England-i kisvárosba menekül

egy kis boszi naploja

EMMA STEINKELLNER:
EGY KIS BOSZI NAPLÓJA

A tizenhárom éves Luna Hush odavan mindenért, ami boszorkányos. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a boszorkányság a valóságban nem olyan, mint a filmeken, könyvekben vagy kísérteties történetekben. Amikor néhány nyolcadikos gyerek piszkálni próbálja halloweenkor, valami nagyon furcsa dolog történik. Kiderül, hogy a Massachusetts állambeli Kramerville egy évszázados…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!