Cynthia Hand

– A csóklista

Wendy Higgins könyve sziporkázó ifjúsági romantikával kecsegtet: végtelen flörtökkel, szívtipró srácokkal, na és persze, nagyon sok csókkal!

stock kiss collector

Cynthia Hand Idaho állam délkeleti részén született, ma férjével és két gyermekével Dél-Kaliforniában él. Az ottani Pepperdine Egyetemen oktat írásművészetet, amiből a Boisei Állami Egyetemen, majd a Nebraskai Egyetem lincolni tagozatán szerzett mesterdiplomát. Múzsája nincs, őrangyal azonban segíti. Az illetőt Busternek hívják, glória helyett cowboykalapot hord, a repülést viharvert kisteherautóval pótolja, és élvezettel javítgatja Cynthia nyelvtani hibáit.

Cynthia Hand

Hogyan éli meg Cynthia Hand a vírushelyzetet? Interjú a szerzővel.

Hogyan próbálod megőrizni az optimizmusod ebben a nehéz helyzetben?

Ez egy kemény időszak mindenki számára, de próbálok olyan dolgokat találni, amikért hálás lehetek. Imádom a házam, és rengeteg jó étel van itthon (mostanában sokat sütöttem). A családom egészséges és biztonságban van. Tényleg igyekszem a pozitív dolgokra fókuszálni.

Mivel töltöd a napjaidat? Az a típus vagy, aki napirendet állít fel és be is tartja, vagy csak a következő impulzust követed?

Általában igen pontos napirendem van, de az utóbbi időben, így, hogy a férjem és mindkét gyerek itthon van, rugalmasabbá kellett válnom. Megpróbálom a gyerekek tanulását elrendezni délelőtt, délutánonként a könyveimen dolgozok, esténként pedig gondoskodom a házról és kieresztem a gőzt. Az irodám ajtajára végül még egy táblát is kiraktam, ami körülbelül ezt mondja: „ANYA DOLGOZIK. NE ZAVARJ, HA NEM FONTOS!”

Milyen technikát alkalmazol arra, hogy megőrizd a pozitív légkört és feltöltődj? Jóga, meditálás, olvasás?

A meditációt és az olvasást is szeretem. Szintén szeretek kötni, amit nagyon meditatívnak és pihentetőnek találok. A legjobb az, amikor berakok egy hangoskönyvet, és kötök valami gyönyörűt. Most épp egy kabáton dolgozom a lányomnak.

Te is bevásároltál könyvekből, hogy legyen mit olvasnod? Ha igen, inkább papíralapú vagy e-könyveket választottál?

A papíralapú és az e-könyveket is szeretem, de mostanában több e-könyvet olvasok, mert nem sokat járok el otthonról. És ahogy korábban mondtam, igazán odavagyok a hangoskönyvekért.

El tudsz-e most vonulni írni, vagy most inkább felfüggeszted az írást addig, amíg a dolgok visszatérnek a régi kerékvágásba?

Azt kívánom, bár el tudnám halasztani, de a megélhetésem múlik azon, hogy időben leadjam a regényeimet, így muszáj folytatnom. Most nehezebb fókuszálni, de sok szempontból várom, hogy elmenekülhessek a képzeletem szülte más világokba és más emberek életébe.

Min dolgozol éppen?

Próbálom eldönteni, hogy mik lesznek a következő könyveim. A Lady Jane-könyveket írom Brodi Ashtonnal és Jodi Meadowszal, és épp befejeztük a MY CONTRARY MARY-t, ami Maryről, a skótok királynőjéről szól, szóval most kutatunk és ötletelünk, hogy mi legyen a következő. Közben azon tűnődöm, hogy mi legyen az új, saját könyvem. Nemrég fejeztem be egy kortárs YA regényt, amelynek címe WITH YOU ALL THE WAY, ami egy lányról szól, aki a családjával nyaral Hawaiin, amikor egy az anyjával kapcsolatos szörnyű titokba botlik bele. A következő projektemhez szeretnék visszatérni valami sokkal fantasztikusabbhoz, így a szerkesztőim és én most azon dolgozunk, hogy kitaláljuk, ez vajon mi legyen. Remélem, hamarosan mindkét projekten elkezdhetek keményen dolgozni.

Hatással van-e a jelenlegi helyzet az éppen most íródó könyvre?

Úgy gondolom, igen. A saját könyveim nemsokára visszajönnek a szerkesztésből, és azt gondolom, egyes részeiket meg kell majd változtatnunk, hogy alkalmazkodjanak a jelenlegi helyzethez. Egyébként idejétmúltnak érződnének.

Ki a kedvenc karaktered, és vajon hogyan kezelné ő ezt a helyzetet? Mihez kezdene?

Ó, húha! Kedvenc karaktert választani nagyjából annyira könnyű, mint kedvenc gyereket! De jó móka elképzelni, hogy a karaktereim mihez kezdenének most. Azt hiszem, Clara sokat túrázna az erdők mélyén, vagy dicsfénnyel körülvéve szuper eldugott, de gyönyörű helyekre utazna. Holly Chase nagyon nyugtalan lenne. Lenyűgöző otthona van, de nincs hozzászokva, hogy be van zárva oda. KI akarna menni. Lexie, az Amikor búcsúzunkból, otthon lenne, megszállottan elolvasva minden tudományosat a COVID-19-ről, hogy kezelni tudja.

Ha egy olyan kívánságod lenne, amit egy magasabb hatalom teljesíteni tudna, akkor mi lenne az?

Azta, ez egy intenzív kérdés! Azt hiszem, elsősorban azt kérném, hogy a tudósok találjanak rá a vírus elleni sikeres kezelési módra, hogy ne kelljen több embernek meghalnia, és aztán, mikor az élet visszatér a normális kerékvágásba, szeretném, ha az emberek emlékeznének rá, hogy mi a fontos és mi nem.

Van üzeneted a magyar olvasóidnak?

Köszönöm! Köszönöm, hogy olvastok. Köszönöm a lelkesedéseteket és azt, ahogy kötődtök a karaktereimhez és regényeimhez, amiket mindig tárt karokkal vártok. Annyira hálás vagyok nektek!

ISMERED KORÁBBI MŰVEIT?

Számos nagy sikerű könyve is megjelent már a Maxim Könyvkiadó gondozásában.

ANGYALSORS

Clara Gardner élete alaposan megváltozik, amikor kiderül, hogy félig-meddig angyal. Nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb az embereknél, hanem rendeltetése is van. De hogy mi ez a feladat, arra nem könnyű rájönnie. Látomásában csupán egy idegent lát, aki csapdába esik egy erdőtűzben.

ANGYALFÉNY

Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, mégsem tudott felkészülni a döntésre, amelyet a végzetes napon kellett meghoznia.

ANGYALVÁGY

Az utóbbi évek több meglepetéssel szolgáltak, mint amire az angyalvérű Clara Gardner valaha is számított. Ám azt az első szerelem szédítő szárnyalása, és egy szeretett személy elvesztésének gyötrő fájdalma közepette sem tagadhatja, hogy a végzet kivételes életet szánt neki.

ANGYALNYÁR

A New York Times sikerlistájára is feljutott Cynthia Hand lebilincselő kisregénye az Angyalsors trilógia világában játszódik. Clara szabadulni igyekszik az emlékektől, amelyek Wyomingban kísértik, és a jövőre utaló látomásoktól…

VIGYÁZZ, HOLLY CHASE!

A tizenhét éves Holly Chase nem egy tipikus jó kislány, sőt önző és gátlástalan. Csak az lebeg a szeme előtt, hogy híres legyen. Még arra is képes volt, hogy édesanyja halálakor lőjön egy szelfit a sír mellett új napszemüvegében, és kiposztolja Instagramra.

LADY JANE

Edward még csak tizenhat éves, és már Anglia királya. De sajnos épp haldoklik, ami elég kellemetlen, ha azt nézzük, hogy inkább az első csókja tervezésével kellene foglalkoznia, mint azzal, hogy kire is hagyja a trónt… Jane Edward unokatestvére, akit sokkal inkább érdekelnek a könyvek, mint a romantika.

Cynthia Hand books

MIT GONDOLNAK CYNTHIA HAND REGÉNYEIRŐL AZ OLVASÓK?

Ez volt az első könyv, amit elolvastam és azt mondtam, hogy „ide a többivel”.
Ez volt, az a könyv, ami után nem volt megállás.
Ez volt az a könyv, ami miatt most könyvmoly vagyok. 🙂

szeretek_olvasni_
moly.hu

Szórakoztató, könnyed, olvasmányos, gyorsan haladós, angyalos, izgalmas. Ezekkel tudnám jellemezni. És még mindig nem tudok választani Tucker és Christian között. 🙂 Azt hiszem neki is kezdek a következő kötetnek. Ajánlom! 🙂

Nikolett0907
moly.hu

Végre egy sorozat, ami tartja színvonalat. Továbbra is csak dicsérni tudom. Mikor kezdi az ember úgy érezni, hogy minden rendben, akkor jön egy csavar.

Kovács_Mesi
moly.hu

Örülök, hogy végül mégis beadtam a derekam a sorozat folytatására, mert ezt a részt még az előzőnél is jobban szerettem. Semmi rosszat nem tudok felhozni ellene, még a sokak által szidalmazott szerelmi háromszöget sem; Clara helyébe képzelve magam, én is ugyanilyen tanácstalan volnék.
Egyet mondhatok csak: ha még nem tettétek, olvassátok!

Amalthya
moly.hu

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon és az Instagramon!