J. P. Delaney

A TÖKÉLETES FELESÉG

A NEW YORK TIMES A LÁNY A MÚLTBÓL BESTSELLERÉNEK SZERZŐJÉTŐL

redhead

Abbie összezavarodva ébred, nem emlékszik rá, hogy kicsoda, vagy miként került ebbe a riasztó állapotba. Az ágya mellett ülő férfi azt állítja, hogy ő a férje, mellesleg a technológia titánja, a Szilikon-völgy egyik legvakmerőbb cégének alapítója. Tim elmeséli Abbie-nek, hogy o pedig tehetséges művész, szenvedélyes szörföző, kisfiuk odaadó anyja, és a tökéletes feleség. Azt mondja, hogy öt éve szörnyű baleset érte Abbie-t, ám egy világrengető találmánnyal visszahozták a halálból.
Abbie a tudomány csodája.
Ám ahogy Abbie összerakosgatja emlékeit a házasságról, kezd kételkedni férje indítékaiban és meséjében. Elhiheti-e Timnek, hogy nem akar elválni tőle soha többé? Igazából mi is történt öt éve?

“A síremlékek lezárnak valamit. Te enne épp az ellenkezője vagy. Gondolj csak bele! Amíg te létezel, nem teszi túl magát az igazi Abbie halálán, vagy nem tudhatja meg, milyen egy újabb nő szerelme. Legjobb esetben is csak sápadt árnyéka lehetsz a nőnek, akit szeretett. Mi az értelme egy ilyen kapcsolatnak?”

JP Delaney bestsellerszerző, aki számos álnéven írja regényeit. Ennek okáról így vall írói oldalán:
„Az emberek gyakran kérdezik, miért írok álnéven. Nem nagy rejtély – egyszerűen azért, mert sok fajta könyvet szeretek írni, és a kiadók, valamint a terjesztők úgy gondolják, hogy az olvasók számára zavaró, ha olyan szerző könyvét veszik fel, akiről azt gondolják, hogy ismerik, csak, hogy rájöjjenek, hogy a kezükben tartott történet egészen másfajta, mint amire számítottak.
Személy szerint azt gondolom, hogy a könyveimben sokkal több a közös, mint a különbség. Úgy találom, hogy hasonló karakterek, témák és érdeklődési körök bukkannak fel, bármit is írok. (Néha kis párhuzamokat is beléjük csempészek, csak úgy szórakozásból …) És az olvasóval való viszonyom alapvetően mindig ugyanaz. Soha nem felejtem el, hogy egy utazásra hívom meg őket, és hogy vendéglátóként és vezetőként kötelességem lenyűgözni őket.”

jpdelaney

6 ÉRDEKESSÉG, AMIT NEM TUDTÁL J. P. DELANEYRŐL!

Férfi vagyok. Nos, ezt mindenki láthatja. De valamiért mindig is vonzott a női karakterek írása. Az emberek néha azt mondják: „Ezt biztos nehéz lesz sikerre vinni”, de a legtöbb szereplőm igazából olyan, mint én – fehér, középosztálybeli, művelt, felnőtt. A nemük szinte az egyetlen képzeletbeli ugrás, amelyet meg kell tennem. Valójában Tim Scott karakterét a TÖKÉLETES FELESÉGBEN – aki egy tech-startup megszállott alapítója – sokkal nehezebb volt megírni, mint művészi szörfös feleségét, Abbie-t.

A TÖKÉLETES FELESÉG ötletét egy producer ajándékozta nekem. Találkoztam néhány filmproducerrel egy másik könyvem adaptálása kapcsán. Körülbelül egy héttel később az egyikük telefonált nekem, és mesélt az ötletéről, ami álmában támadt. Azonnal felébredt és lejegyezte az ágya melletti jegyzettömbre. Nagylelkűen megengedte nekem, hogy átvegyem a koncepciót, és kialakítsam belőle a saját karaktereimet és a történetet. Mondanom sem kell, hogy ha film lesz belőle, akkor ő lesz a producere.

Az ötlet eleinte megrémített. Mindig is szerettem az olyan high-concept regényeket, mint például a Komfortos menyország vagy Az időutazó felesége. De soha nem gondoltam volna, hogy valaha is tudok majd írni egyet.

A TÖKÉLETES FELESÉG kezdetben csak egy novella volt. Aztán az ügynököm elolvasta az összefoglalót, és annyira elképedt, hogy rávett, hogy regénnyé alakítsam. Bár bizonyos szempontból klasszikus pszichológiai thriller, egy nagyon szokatlan nézőpontot kapott. (Csak ennyit mondok.)

Sokszor meggondolom magam. Rendben, csak elárulok egy keveset. Tim Scott egy sikeres tech start-up tulajdonosa, amely az élvonalbeli MI-re- vagyis a mesterséges intelligenciára – specializálódott. Amikor gyönyörű, szeretett művész felesége, Abbie eltűnik, és valószínűleg meghalt, nem tud túllépni a bánatán. Elkezd gondolkodni azon, vajon ugyanazok az algoritmusok, amelyek vállalkozását olyan sikeresé tették, képesek lennének-e segíteni abban, hogy megfejthesse a vele történtek rejtélyét? Mondanom sem kell, hogy ez nem ilyen egyszerű…

Igyekszem nem olvasni könyvkritikákat. Olyan sok weboldal van, ahol az emberek megjegyzéseket írhatnak – Goodreads, Netgalley, Amazon … Olvasd el mindet, és megőrülsz! De a megjelenés előtti napokban nem tudom megállni, hogy ne lessem meg, mi a konszenzus. És a megkönnyebbülés érzése, amikor megláttam, mit mondanak az emberek a Goodreads-on, egyszerűen óriási volt. (Legnépszerűbb ismertető: OOOOOOOOMOMMMMMMGGGGGG! Aka imádtam! Aka nem tudtam letenni! Aka Delaney legjobb könyve!)

Szeretek kihívást állítani magam elé. A TÖKÉLETES FELESÉG két szokatlan elbeszélő hangon van megírva – egyes számú második személy és többes számú első személy („te” és „mi”). Ennek tulajdonképpen olyan oka van, amit spoilerek nélkül nem árulhatok el. De mindennek az oka a cselekmény…

OLVASS BELE A REGÉNYBE

Ha nem vettél részt a játékban, akkor itt elolvashatod a regény bevezető részét!

“Kimész a pallóra, támaszt keresve megkapaszkodsz a rozsdás korlátban, nyomorultul bámulod a tengert. Nem először szeretnéd, ha tudnál sírni. De akármi jó, csak kiengedhesd magadból az érzelmi feszültséget. Így hát tagolatlanul odaordítod kínodat és reménytelenségedet a végtelen óceánnak, bele a szélbe, amely elkapdossa a torkodon szinte még ki sem jött hangot.”

MIT GONDOL A VILÁG A TÖKÉLETES FELESÉGRŐL?

„Egyszerűen lázba hozott J. P. Delaney új könyve! A tökéletes feleség. A tökéletes élet. A tökéletes szerelem. És a tökéletes hazugság… Lebilincselő új lélektani thriller.”

Goodreads

„Abszolút briliáns!… Mesével ötvözött, észbontóan fordulatos pszichothriller. Delaney provokáló kérdéseket tesz fel az önazonosságról, a lélekről, az emberség lényegéről. Döbbenetes!”

Amazon

„Mondhatni hibátlanul ötvözi a csúcstechnológiát Frankenstein és Pandora meséjével, csipetnyi Stepfordi feleségekkel fűszerezve… Az izgalmas cselekmény hátborzongató és megdöbbentő fináléja tökéletesen zárja le The Perfect Wife –
A tökéletes feleséget.”

Barnes & Noble

„Delaney, akinek delejes képessége van az izgalom szításához, mesterien szövi a cselekményt. Az ilyesfajta könyvre
találták ki a „leteheteten” szót. Abbie meséjében Delaney könyörtelen elemzést ad a nőgyűlöletről. Thriller nem létezhet szédítő fordulatok és kiszámíthatatlan megoldás nélkül, amit itt nem kell hiányolnunk.”

The Independent
the perfect wife

RENDELD MEG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

HA A TÖKÉLETES FELESÉG TETSZETT, AKKOR EZEKET IS SZERETNI FOGOD!

alice hálózata

KATE QUINN – ALICE HÁLÓZATA

A második világháborút követő felfordulás idején egy amerikai egyetemista lány, Charlie St. Clair teherbe esik hajadonként, és közel jár ahhoz, hogy jómódú családja kitagadja őt. Ráadásul kétségbeesetten kapaszkodik a reménybe…

a vadásznő

KATE QUINN – A VADÁSZNŐ

A rettenthetetlen és karakán Nyina Markova azonnal beleszeret az első repülőgépbe, amelybe belebotlik a szülőhazájában, a rideg teleiről ismert tajgán. Amikor a nácik megtámadják a Szovjetuniót, mindent kockára téve csatlakozik a legendás Éjszakai Boszorkányok…

levendulaszoba

NINA GEORGE – A LEVENDULASZOBA

A párizsi könyvkereskedő, Jean Perdu számára a regény olyan, mint a gyógyszer. Pontosan tudja, hogy milyen könyvre van szükség, hogy meggyógyítsa a megsebzett lelket. Könyvtára egy valóságos irodalmi gyógyszertár…

a milliarddollaros kem

DAVID E. HOFFMAN – A MILLIÁRDDOLLÁROS KÉM

Amikor 1978. február 16-án este a kirendeltségvezető kihajtani készült a moszkvai amerikai követségről, ismeretlen férfi kocogtatta meg a kocsija ablakát. A járdaszegélyen toporgó orosz egy borítékot adott át neki…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!