title
text

 Olive rájön, hogy egy szerelemmel
kapcsolatos hipotézisnél csak az bonyolultabb,
ha a saját szíve kerül a mikroszkóp alá.

fanart

A szerelem képlete

Egy kis ízelítő…

Harmadéves doktorandusz hallgatóként Olive Smith nem hisz a tartós romantikus kapcsolatokban, de a legjobb barátnője igen, és emiatt kerül ebbe a helyzetbe. Ahhoz, hogy Anh-t meggyőzze, hogy randizik és jó úton halad a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” felé, többre van szüksége néhány kézlegyintéses Jedi-trükknél. A tudósoknak bizonyítékok kellenek. Úgyhogy, mint bármelyik magára valamit is adó biológus, Olive pánikba esik és megcsókolja az első férfit, akit meglát.
Ez a férfi nem más, mint Adam Carlsen, a fiatal, menő egyetemi tanár, aki közismert seggfej. Ezért Olive teljesen padlót fog, amikor a Stanford ügyeletes labor-zsarnoka beleegyezik, hogy titokban tartja a színjátékot, és a kamupasija lesz. De amikor egy nagy tudományos konferencia félresikerül, és Olive karrierje Bunsen égőre kerül, Adam újra meglepi határozott támogatásával és még határozottabban… kockás hasával.
Hirtelen a kis kísérletük veszélyesen közel kerül ahhoz, hogy lángra kapjon. Olive pedig rájön, hogy egy szerelemmel kapcsolatos hipotézisnél csak az bonyolultabb, ha a saját szíve kerül a mikroszkóp alá.

“…kezdek azon tűnődni, vajon ezt jelenti-e, ha az ember szerelmes. Darabokra téped magad, hogy a másik egész maradhasson.”

KI ALI HAZELWOOD?

Olaszországból származom, éltem Japánban és Németországban, majd végül az USA-ba költöztem, hogy az idegtudományok területén doktoráljak. Nemrég lettem professzor, ami teljesen megrémít. Ó, a puszta rettegés attól, hogy fiatal elmék gondozását bízzák rám!

Amikor nem dolgozom, akkor a macskás uraimmal (és a kissé kevésbé macskás férjemmel) sorozatokat nézek, futok, vagy édességet eszem.

Ja, és New York Times bestsellerszerző vagyok.

Interjú Alivel:

Gratulálok a könyv megjelenéséhez! Azt hiszem, néhányan ismerik a könyv keletkezésének előzményeit, de azok számára, akik nem, mi áll A szerelem képletének hátterében?

Azt hiszem, ez csak a szerencsén, az esélyeken és a lehetőségeken múlott. Nagyon, nagyon szerettem fanfictiont írni, először a Star Trek fandomnak, majd a Star Wars fandomnak. És imádtam. Ez egy csodálatos közösség volt. Rengeteg barátot szereztem, és nagyon jól éreztem magam. Aztán az történt, hogy lassan elkezdtem azon gondolkodni, hogy megpróbálok valami eredetit írni, csak hogy kihívást jelentsen számomra, és hogy valami mást csináljak. És miközben ilyen hangulatban voltam, az ügynököm elkezdte olvasni a fanfictionjeimet az AO3-on, majd megkeresett egy üzenetben. Azt írta: “Láttam, hogy írtál valamit arról, hogy talán előveszed néhány firkádat és átdolgozod őket. És el akartam mondani, hogy irodalmi ügynök vagyok, és szívesen megnézném néhány kéziratodat, ha érdekel”. És így fogtam azt a fanfictiont, amit a legjobban átdolgozhatónak tartottam, és elküldtem neki, majd aláírtam vele.

Szeretnék egy kicsit beszélni a könyv helyszínéről is, és tudom, hogy a személyes háttered a műszaki tudományok területén van. Ez inspirálta a saját tapasztalataiból merítve, hogy hová helyezd a történetet?

Igen, 100%. Már régóta akartam fanfictiont írni, ami az akadémián játszódik, csak azért, mert ez tényleg… Most professzor vagyok, de úgy érzem, mintha az egész felnőtt életemet az egyetemen töltöttem volna. Úgy érzem, hogy nehezen tudnék máshol játszódó történetet írni, furcsa módon. Szóval ez volt a legtermészetesebb helyszín egy történethez. A következő könyvem az egyetemen fog játszódni, és a harmadik könyvem is az egyetemen fog játszódni. És igen, ez a legkönnyebb dolog számomra.

Úgy gondoltam, hogy jó móka lenne néhány gyors kérdéssel lezárni a beszélgetést. Ellenségekből szerelmesek, vagy barátokból szerelmesek?

Ellenségekből szerelmesek. Reylo (utalás Rey és Kylo Ren kettősére a Star Warsből) örökre.

Titkos milliárdos vagy titkos baba?

Titkos milliárdos.

Érdekházasság vagy amnézia?

Érdekházasság.

Kávé vagy tea?

Tea.

Úgy érzem, tudom a választ erre az utolsó kérdésre, de azért megkérdezem. (Matthew) Macfadyen Darcyja vagy (Colin) Firth Darcyja?

Macfadyen. Úgy értem, 2005 örökre. Még akkor is, ha Firthet értékelem. Jó minőségű Darcy, de nem az én Darcym.

(részlet a The Collider interjújából)

author
szerzo

Szebbnél szebb fanartok A szerelem képletéhez:

Te is vártad már?

MIT GONDOL A VILÁG A SZERELEM KÉPLETE CÍMŰ KÖNYVRŐL?

„Egy irodalmi áttörés. A szerelem képlete magabiztos debütálás, és elméletünk szerint még nagy dolgokra számíthatunk az írónőtől, akinek van képe egyszerre nagyszerű egyetemi tanárnak és rendkívül tehetséges írónőnek lenni.”

Entertainment Weekly

„Okos, sziporkázó párbeszédek és kedvelhető, sokszínű mellékszereplők. Realista, szórakoztató regény, amit az olvasók nem tudnak majd letenni.”

Library Journal

„Első regényhez képest rengeteg nagyszerűség rejlik benne, és az is egyértelműen látszik, hogy Hazelwood jól bánik a boldog befejezésekkel.”

Kirkus Reviews

„Az elmés és szerethető szereplőkkel, lendületes prózával és egy kedvelt toposz egyedi megközelítésével Hazelwood meggyőzően navigál az egyetemi világ veszélyes hullámai között. Okos és szexi olvasmány, nagy örömet fog szerezni a romantika kedvelőinek.”

Publishers Weekly

“Szerelembe eshetsz: valaki majd elkap.”

RENDELD MEG A SZERELEM KÉPLETE CÍMŰ KÖNYVET 30% KEDVEZMÉNNYEL!

10.000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

stock

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

JENNA EVANS WELCH – LOVE & GELATO – FILMES BORÍTÓVAL

Lina nemrég veszítette el édesanyját, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy lánya keresse fel édesapját, akivel Lina eddig még soha nem találkozott. A lány fájdalommal és haraggal érkezik Olaszországba, és nem vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet…

ABIGAIL HING WEN –
LOVEBOAT TAIPEI

“Az unokatestvéreink is részt vettek ebben a programban – suttogja Sophie. – Titokban tartják, de zéró a felügyelet.” És ezzel kezdetét veszi Ever Wong hihetetlen nyári kalandja. A tábor hivatalos neve Chien Tan, Tajvan egyik szigorú oktatási programja, amelyre Ever egyáltalán nem vágyott…

MIKKI DAUGHTRY, RACHAEL LIPPINCOTT – MINDVÉGIG

Megtalálhat még a szerelem, miután mindent elvesztettél? Kyle és Kimberly voltak a tökéletes pár a középiskolában, de amikor az érettségi banketten Kimberly szakít vele, Kyle világa szó szerint a feje tetejére áll. Autóbalesetet szenvednek, aminek során Kimberly meghal…

LAURA KNEIDL – SOMEONE NEW – VALAKI ÚJ

„Folyton azon rágódok, mások mit gondolnak rólam. Kit látnak bennem. De veled nem így van. Ha veled vagyok, egészen önmagam lehetek.” Amikor Micah találkozik az új szomszédjával, el sem tudja hinni: éppen Julian az, aki néhány héttel korábban elveszítette miatta a munkáját…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!