vegtelen_cim

Virginia Woolf Orlandója igazi klasszikus lett: az évszázadokon és életeken átnyúló szerelem és bodogságkeresés gondolata rabul ejtette az emberek fantáziáját. Szaszkó Gabriella ugyanezt a gondolatot járja körül új megközelítésben. Lehet, hogy egy újabb klasszikust tart a kezében az olvasó?

hegedus

VÉGTELEN

Egy kis ízelítő…

Daniel Pollack negyvenhárom éves zongoraművész, aki hat éve, felesége halála óta nem hagyta el tóparti háza biztonságát szorongásos betegsége, agorafóbiája miatt. Tetőtéri hangszigetelt szobájában magányos komponálással tölti minden idejét. Tinédzser fiával, Aaronnal úgy élnek együtt, mint két idegen.
Akkor változik meg minden, amikor Danielt arra kérik, vegyen részt egy különleges kísérletben. Egy új tudományos áttörés bebizonyította a lélekvándorlás tényét, létünk örökkévalóságát, és kifejlesztettek egy olyan szert, ami lehetővé teszi az utazást a korábbi életekbe. Daniel eleinte ódzkodik, de mivel szeretne visszatalálni a fiához, végül úgy dönt, részt vesz a kísérletben és az ahhoz kapcsolódó terápiában. Bele is vág az életek közötti utazásokba, melyek során számos megrázó élményt kell újra megtapasztalnia, és sok titokra derül fény.
Időközben megjelenik az életében a fia barátnője, Hazel, akivel az első pillanattól kezdve különös a kapcsolata. Összemosódik jelen és múlt, és kétségessé válik, hogy a kísérlet végül segítségére lesz-e Danielnek, vagy végképp romba dönti az életét.

“– Az embernek szüksége van az álmokra. A leglehetetlenebbekre is. Azt hiszem, az álmok tartanak minket életben. Akinek már nincsenek, az lassan elenyészik.

– Mi van azokkal akiknek lehetetlen álmai vannak?

– Szerintem nincsenek lehetetlen álmok, csak olyan emberek, akik lehetetlennek tartják őket.”

KI SZASZKÓ GABRIELLA?

Mélyenszántó, komoly témák, az ember szívébe és agyába hatoló történetekbe csomagolva. Még sokáig rágódik az ember olvasás után, mert Szaszkó Gabriella sorai nem eresztik az olvasót.

LINSZYY, MOLY.HU

KARRIER

Szaszkó Gabriella első regénye, a Maradj velem 2016-ban jelent meg a Maxim Könyvkiadó sikeres Dream válogatásában. Az eddig napvilágot látott könyvei a Pennington testvérek-, a Glens Falls-sorozat és a Midlife Crisis-duológia részei. Rendkívül fontos szerepet töltenek be az életében a regények, hiszen az írás mellett szabadúszó fordítóként, regényszerkesztőként és korrektorként is dolgozik. Az angliai Stratford-upon-Avonben él férjével és cicájával.

szaszko_gabriella

“– Rohadt háborúk.
– Apám jobban megúszta a másodikat – húzom fel a vállam.
– Bár sokszor ordibálva kel fel éjszaka.
– Senki se ússza meg a háborút. Van, aki láb nélkül jön haza, van, aki lélek nélkül.”

NÉZD MEG A KÖNYVHÖZ KÉSZÜLT TRAILERT!

ISMERED KORÁBBI MŰVEIT?

Összesen nyolc nagy sikerű könyve is megjelent már a Maxim Könyvkiadó gondozásában.

PENNINGTON-TESTVÉREK-TRILÓGIA

David Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában…

three books mockup

GLENS FALLS-TRILÓGIA

James Penningtonnak két kamaszfiát és önmagát is a felszínen kell tartania bántalmazó, alkoholista felesége mellett. James mindent megpróbál megtenni, hogy kikerüljön felesége karmai közül, és megvédje a fiait. Az őrület közepén úgy határoz, hogy naplóban rögzíti a múltat, elmeséli, hogyan is kerül számító felesége csapdájába…

engedjel

MIDLIFE-CRISIS-DUOLÓGIA

Anna és Josh nem ismerik egymást. Mindennek ellenére egy ágyban ébrednek fel egy ismeretlen, elszigetelt helyen, miközben odakint hatalmas hóvihar tombol. A házban nyomok után kutatva hamarosan ráébrednek, hogy öt év kiesett az életükből, hiába próbálnak visszaemlékezni, sehogy sem sikerül…

midlife_crisis

NYISD KI EZT A NAPLÓT

Szereted a könyveket? Imádsz olvasni? Igazi könyvmoly vagy?

Akkor ez a Napló neked szól, mert ebbe összegyűjtheted eddigi olvasmányélményeidet, könyves bakancslistádat, kedvenc műfajaidat és mindent, ami jó az olvasásban – és mindezt a lehető legkreatívabb módon! Fess, ragassz, színezz, vágj, hajtogass, tervezz, és készítsd el a saját menő olvasónaplódat!

nyisdkkieztanaplot
  • ;

MIT MOND A VILÁG A VÉGTELENRŐL?

„A Végtelenben benne van minden,
amit az írónőtől szeretünk: a Midlife
Crisis-duológiából ismert zárt tér, ami itt
a közeljövő futurisztikus, mégis hihető
új technológiája, a Pennington-sorozat
szövevényes családi viszonyai, sérült, sérülékeny
férfijai és a kíméletlen gyász.
Ebben a történetben nem szereplők
vannak, hanem emberek. Emberek, akik
élni szeretnének, és akik sok szenvedés
közepette is megtalálják a szépet.”

Sütő Fanni
író

„Teljesen egyedi az elképzelés, és még
gyönyörűbb a kivitelezés. A Végtelen
egy érzelemgazdag, okos és izgalmas
történet, amely cselekményében több
morális kérdést vet fel, ezzel pedig
eléri, hogy az olvasó eltöprengjen
a saját erkölcsi normáin. Emellett
arra is biztatja, hogy lépjen túl az
ismert valóság korlátain, és merjen
messzebbre tekinteni.”

Kabódi Ella
tisztalappalavilagban.blogspot.com

„Egy újabb meglepő történet Szaszkó
Gabriella tollából. A Végtelent olvasva
bosszankodsz, meghatódsz vagy épp
elgondolkozol. Imádtam minden egyes
sorát, és biztos, hogy még jó darabig a
hatása alatt leszek!”

Lakner-Pribánszky Gréta
@gretas_books

„Szaszkó Gabriella új regénye számos
elgondolkodtató kérdést tesz fel, és sok
fontos meglátással gazdagít minket.
Gabi írásmódja mindig rabul ejt, stílusa
lenyűgöző, minden munkáján látszik,
hogy teljes erőbedobással, szívvel és
lélekkel írja.”

Csóka-Salamon Niki
@readings_byniki

“Te is szabad vagy. Az összes korlátod csak illúzió.”

RENDELD MEG A VÉGTELENT

30% KEDVEZMÉNNYEL!

10.000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

vegtelen_polcon

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

MARADJ VELEM

SZASZKÓ GABRIELLA – MARADJ VELEM

David Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában.

BESZÉLJ HOZZÁM

SZASZKÓ GABRIELLA – BESZÉLJ HOZZÁM

Amy Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. David testvére öngyilkosságát követően határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel.

VIGYÁZZ RÁM

SZASZKÓ GABRIELLA – VIGYÁZZ RÁM

Chris Pennington pszichiátere segítségével, egy évvel a halála után osztja meg terápiájának felvételeit testérével, Daviddel, akinek élete ezek nélkül is szétcsúszóban van. Napjait főleg drogokkal és nőkkel tengeti New Yorkban, amíg aztán váratlan események vissza nem űzik gyerekkori otthonába.

kora februar

SZASZKÓ GABRIELLA – KORA FEBRUÁR

Anna és Josh nem ismerik egymást. Mindennek ellenére egy ágyban ébrednek fel egy ismeretlen, elszigetelt helyen, miközben odakint hatalmas hóvihar tombol. A házban nyomok után kutatva hamarosan ráébrednek, hogy öt év kiesett az életükből, hiába próbálnak visszaemlékezni…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!