cim
lelemenyeslelencek

Leleményes lelencek

Egy kis ízelítő…

1880 őszén öt csecsemőt találnak a Kis Tulipán Árvaházban nagyon szokatlan körülmények között. Ők Adele, Ludvig, Ánizs, Kornelis és Milou.
Az álnok és szívtelen gondozónő „örökbefogadhatatlannak” titulálja a gyerekeket, akik azonban teljesen tisztában vannak azzal, hogy éppen nem mindennapi egyéniségük teszi őket különlegessé. Elhatározzák, hogy ha törik, ha szakad, ők együtt maradnak.
Amikor egy gonosz, alvilági figura megpróbálja őket a karmai közé kaparintani, az árvák összefognak, és vakmerő menekülésbe kezdenek Amszterdam befagyott csatornáin. Rengeteg kalandba keverednek, és sok csávából sikerül kihúzniuk egymást. S még az is lehet, hogy mindeközben sikerül igazi otthonra és igazi családra lelniük.

KI HANA TOOKE?

KARRIER

Hana Tooke Hollandiában született, és tizenéves korában költözött Angliába. Jelenleg Bathban él két emberi lénnyel, egy Bob nevű pókkal – aki a jelek szerint halhatatlan – és egy macskával.
Tizenkét éves kora óta énekel és ír dalokat, a Plymouth Egyetemen zenét tanult. Egy álmatlan éjszakán felötlött benne, hogy mennyire nagyszerű lenne, ha szakdolgozatát egy tündérmesével kezdené. Így kezdődött írói karrierje. Hana a Bath Spa Egyetem írói szakán végzett, itt írta meg első regényét, a Leleményes lelenceket, mely elnyerte a The Oxfordshire Book Awards díjat.

hanatooke

“Nem mosolyog gyakran, de amikor igen, az olyan, mintha egy egész galaxis csillogna a szemében.”

MIT GONDOL A VILÁG A LELEMÉNYES LELENCEKRŐL?

„Remekbe szabott történet. Imádtam a stílust, a díszleteket, az elképesztő akciójeleneteket, a sodró lendületet – ami tele van drámával, meglepetésekkel és csavarokkal – és a megejtően szép záró sorokat.”

Dorottya
tanárnő

„Különleges árvák csapata, akiket a remény és a szeretet tesz tündökletessé a hideg és sötét amsterdami télben. Egy csipetnyi kísértetiesség és egy nagy rakás csalafintaság: ez a könyv szíven találja az embert!”

Tamás
apuka

„Lebilincselő, ragyogóan megírt történet a barátság erejéről és a család valódi jelentéséről. Csodás elemeket sem nélkülöző rejtély, amelynek szereplői mégis teljesen valóságos benyomást keltenek… egyszerűen tökéletes!”

Márta
könyvtáros

“Én abszolút szerettem ezt a könyvet! Ezek a gyerekek a saját családjuk és legjobb barátaik voltak, és ennek minden aspektusát szerettem.”

Goodreads

NÉZD MEG A REGÉNYHEZ KÉSZÜLT TRAILERT!

“Ilyen érzés szeretni egy testvért? Talán. De az adott pillanatban Milou csak annyit tudott, hogy képes lenne felégetni a világot, ha ez lenne az ára, hogy visszaszerezzék Ludot.”

BEMUTATJUK NEKED A SZEREPLŐKET!

lelemenyeslelencek

Kornelis

Körülbelül tizenhárom
éves. Ügyes ruhakészítő. A kézírása… nos, mondjuk
úgy, hogy a kézírása jellegzetes.

lelemenyeslelencek

Milou

Körülbelül tizenkét éves,
fejből el tudja mondani a Grimm-meséket, és elég szépen
énekel. Milouhoz jár egy apró koporsó, ez a furcsa ruha,
ami rajta van, és egy bábu.

lelemenyeslelencek

Adele

Körülbelül tizenkét éves.
Tisztában
van olyan fogalmak jelentésével, mint a Pitagorasz-
tétel, vagy a pi.

lelemenyeslelencek

Ánizs

Körülbelül tizenkét éves. Tökéletesen olvas, és ehhez illő
a kézírása. Senki nem főz jobban nála.

lelemenyeslelencek

Ludvig

Körülbelül tizenkét éves, ismeretlen, kelet-ázsiai származású. A világ
összes fővárosát meg tudja nevezni, és igen ígéretes tehetséget mutat a kalligráfia és a kartográfia terén egyaránt.

RENDELD MEG AZ UTOLSÓ EMBER CÍMŰ REGÉNYT

30% KEDVEZMÉNNYEL!

10.000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

lelemenyeslelencek

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

szokes a cilinderbol

ADAM KLINE:
SZÖKÉS CILINDERBŐL

A nyulak és macskák jóvoltából a világon mindenki megtapasztal szerencsét és balszerencsét egyaránt. A legtöbb ember azonban még csak észre sem veszi ezeket a lényeket. Cecil Bean legalábbis biztos soha nem vette észre a gonosztevő macskát, Millikint, aki minden sarkon ott leselkedett rá, de az odaadó nyulat, Leeket sem, aki mindig Cecil közelében volt.

alsogatyas_kapitany_1

DAV PILKEY:
ALSÓGATYÁS KAPITÁNY

ISMERD MEG ALSÓGATYÁS KAPITÁNYT! A negyedikes George és Harold az osztályuk furfangos kis mókamesterei. De amit mások megtréfálásánál is jobban szeretnek: saját képregényük készítése. Ugyanis ketten együtt megteremtették iskolájuk, sőt az egész világ történelmének legnagyobb szuperhősét: Alsógatyás Kapitányt, akinek valódi kiléte AKKORA titok, hogy MÉG Ő MAGA sem tudja!

a_kulonc_varazslo

NEIL PATRICK HARRIS:
A KÜLÖNC VARÁZSLÓ

Miután Carter korán elveszítette szüleit, nagybátyja, Simlis Mike veszi gondjaiba. A férfinak nincs munkája; kézügyességgel és egyéb bűvésztrükkökkel csal ki pénzt emberektől. Carter mesterien elsajátította Mike bűvésztrükkjeit, de nem hajlandó képességeit lopásra használni, így elszökik gonosz nagybátyjától, és egy álmos New England-i kisvárosba menekül

Csillagpaff

DOMINIQUE VALENTE:
CSILLAGPAFF

Mocsári Füzi egy boszorkánycsalád legifjabb tagja, és neki jutott a legkisebb varázserő – ugyanis ő csak az elveszett holmikat tudja megtalálni, mint például zoknikat vagy fából készült műfogsorokat… Hasznos, de azért nem kifejezetten izgalmas… Ám egy szép napon váratlanul megjelenik Füziéknél Csillagpaff legesleghatalmasabb boszorkánya, Moreg Vaine, és a lány segítségét kéri.

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!