csakegysrac

Hogyan válj hőssé, ha nincsenek szuperképességeid?

murph

Csak egy srác

Egy kis ízelítő…

Murph Coopernek van egy problémája. Az új sulija szigorúan titkos, és totál furcsa. Az osztálytársai mind vagy tudnak repülni, vagy irányítják az időjárást, vagy épp minilovakat tudnak elővarázsolni. És hogy mi Murph különleges képessége? Hm, hát igen… egy sincs neki. Murph átlagos, csak egy srác. Mivel épp nincsenek sehol sem uralomra vágyó szupergonoszok a közelben, a diákok csupa ördögi tervet eszelnek ki. Várjunk csak! Vagy mégis vannak gazfickók? Ja, rendben, akkor készülni kell… Itt az idő, hogy a CSAK EGY SRÁC hős legyen!

KI GREG JAMES ÉS CHRIS SMITH?

KARRIER

Greg James és Chris Smith, a brit Radio 1 DJ-i, egy nap kitalálták, hogy írniuk kellene egy közös könyvet, majd elkezdtek ötletelgetni a hétvégi podcastjük részeként. Amikor már olyan fantasztikus karaktereik lettek, mint a Vajszörny (akinek időszakos partnere a bűnben a Brandysvaj-szörny), eldöntötték, hogy nekiállnak a történetírásnak – így született meg Csak egy srác.

GREG JAMES hangja és arca ismerős a rádióból és a TV-ből. Ő a BBC Radio 1 díjnyertes Drivetime show-jának a műsorvezetője, és ő ismerteti minden pénteken az Official Chart című műsorban az Egyesült Királyság toplistáját is. A képernyőn Greg különböző show műsoroknak volt a házigazdája, legutóbb a BBC Nehéz helyzetben lévő gyerekek című műsorának frontembereként volt látható. Ő az arca a BT Sport krikett tudósításainak is, és 2016-ban több mint egymillió fontot gyűjtött össze Sport Segélyre öt triatlon teljesítésével öt városban öt nap alatt. Gregnek nincs szuperhatalma. Szabad idejében élvezi a gondolatot, hogy vannak hobbijai. De valójában mindet belefordítja a munkájába.

CHRIS SMITH díjnyertes újságíró és rádiós, aki a BBC Radio 1 Newsbeat című programjának műsorvezetőjeként naponta több millió embernek közvetíti a híreket. Chris az 1981-es H. E. Bates Novella Verseny győzteseként idő előtti, csillogó irodalmi pályafutást élvezett (a tíz év alatti kategóriában) a „Hol vannak a rágcsák?” című meséjével. Chrisnek sincs szuperhatalma, bár szeret úgy tenni, mintha Mabel nevű macskája tudna repülni, amikor fölkapja, és ide-oda rohangál vele.

chrisgreg

“Egy szuperhősökből álló, bűnözés ellen harcoló csapat működtetése bonyolult feladat, különösen akkor, ha valaki nem mondhatja el az anyukájának.
Még rosszabb – gondolta Murph Cooper, amint az órájára pillantott –, ha az illetőnek fél nyolcra otthon kell lennie.”

NÉZD MEG A SOROZAT ELSŐ RÉSZÉHEZ KÉSZÜLT TRAILERT!

MILYEN RÉSZEI JELENTEK MEG EDDIG A SOROZATNAK?

csak_egy_srac

CSAK EGY SRÁC

Murph Coopernek van egy problémája. Az új sulija szigorúan titkos, és totál furcsa. Az osztálytársai mind vagy tudnak repülni, vagy irányítják az időjárást, vagy épp minilovakat tudnak elővarázsolni a nagy semmiből. És hogy mi Murph különleges képessége? Hm, hát igen… egy sincs neki.
Mivel épp nincsenek sehol sem uralomra vágyó szupergonoszok a közelben, a diákok csupa ördögi tervet eszelnek ki. Várjunk csak, vagy mégis vannak?  Ja, rendben, akkor készülni kell…

CSAK EGY SRÁC ÉS A BITANG HŐSÖK

Nem minden hősnek van szuperereje. Nem hiszed? Pedig Murph Cooper az élő példa. Mióta Csak egy srác lett, a Szuper Zérók egy csomó rosszfiút elkaptak már. De hamarosan sokkal nehezebb lesz hősnek lenni… Egy messzi-messzi, szigorúan titkos börtönben a világ legrettegettebb szupergonosza megtöri harminc éve tartó némaságát. És hogy mik az első szavai? ”Hozzátok ide Csak egy srácot!”

csakegysrac

LESD MEG A MÁSODIK RÉSZHEZ KÉSZÜLT TRAILERT IS!

“– Hát persze! – felelte az anyukája. – Mindig akad valaki, aki készen áll arra, hogy elkeserítsen, és mindig megvan az oka rá, hogy így tegyen. De ez az ő gondja. Ne hagyd, hogy a tied legyen! Ezenkívül ma este nem leszek itthon, így azt kell tenned, ami minden problémának a megoldását kissé megkönnyíti.
– Rendeljek pizzát?”

BEMUTATJUK NEKED MURPH COOPERT ÉS A TÖBBI SZEREPLŐT!

csakegysrac

Murph Cooper

Murph beceneve Piciszivi volt. Amikor az anyukája két iskolával ezelőtt nyilvánosan így szólította, igazán boldog volt, hogy újra elköltöznek.

csakegysrac

Mary Perkins

Mary Poppins miatt hívnak Marynek?
– Kicsoda? – felelte Mary, és zavartnak látszott.
– Ó, semmi. Csak arra gondoltam, tudod, az égből jövő esernyő miatt… – motyogta Murph.

csakegysrac

Nellie Lee

Zöld végű, hosszú, sötét haja összevissza kuszálódott az arcán. A pulóvere lógott rajta, és a farmerja szakadt volt.

csakegysrac

Billy Talbot

A fiú teljesen rémültnek látszott attól, hogy egy ilyen paradicsomízesítésű szörny rákiabál, és a pánik hatása alatt az egyik keze hirtelen fölfújódott, és elröpítette a tejes poharát.

csakegysrac

Hilda Baker

– De azért nincs abban semmi rossz, ha álmodozunk, nem? – mondta Hilda elszántan. – Akár sikerül valakinek, akár nem, nincs abban semmi rossz, ha hősök akarunk lenni.
Vagy ha megtervezzük az öltözékünket, vagy kitaláljuk, mi lenne a hősnevünk. Nem mintha bármelyiket is megtettem volna – tette hozzá gyorsan, és elpirult.

ISMERD MEG A KÖNYV ILLUSZTRÁTORÁT!

ERICA SALCEDO SAIZ

Szia! Erica Salcedo vagyok, szabadúszó illusztrátor. Cuenca békés városában lakom, Spanyolországban, ahol 1983-ban születtem. Miután Képzőművészetet tanultam a Castilla-La Mancha Egyetemen, alkalmazott grafikára és illusztrációra specializálódtam a Valenciai Polytechnic Egyetemen, ahol a mesterképzést végeztem.

A munkámban a gyermek illusztrációkra fókuszálok, amiket a mindennapi életem inspirál és a képzeletem adja hozzájuk az utolsó részleteket. A stílusom úgy tudnám jellemezni, mint a kézzel készült rajzok és a digitális technika elegyét, egy csipetnyi humorral fűszerezve. Imádok rajzolni (ez nyilvánvaló, nem?) és utazni. Szeretem az állatokat és rajongok a teáért és az édességért, amik a mindennapjaim részei, és bizony az életet sem veszem nagyon komolyan. De különösképpen a változatos és kreatív projekteket szeretem!

ericasalcedosaiz

MIT GONDOL A VILÁG CSAK EGY SRÁCRÓL?

„Ez a könyv szó szerint fantasztikusan jó volt! Kifejezetten úgy van megírva, ahogyan néhány mesefilm mostanság: nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is élvezhető.”

Cassiopeia
moly.hu

„Ebben a tréfás szuperhőssztoriban megvan minden: élvezetesen galád gonoszok, barlangok, izgalmak és jóságos kis hősök. Eközben olyan ismerős témákat is érint, mint az iskolai szorongás, vagy csak az érzés, hogy mindenki más okosabb, erősebb és jobb nálunk. Itt viszont Csak Egy Srác is szupererőkkel bír!”

BookTrust

„Páratlan kalandtörténet, ami minden gyereknek tetszeni fog, aki szereti a hóbortos, vad dolgokat.”

Books Monthly

„Irtó szórakoztató részletekkel teli, fergeteges, tempós.”

Western Mail

RENDELD MEG A CSAK EGY SRÁC SOROZAT MÁSODIK RÉSZÉT

30% KEDVEZMÉNNYEL!

8000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

csakegysrac

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

csak_egy_srac

GREG JAMES&CHRIS SMITH:
CSAK EGY SRÁC

Murph Coopernek van egy problémája. Az új sulija szigorúan titkos, és totál furcsa. Az osztálytársai mind vagy tudnak repülni, vagy irányítják az időjárást, vagy épp minilovakat tudnak elővarázsolni. És hogy mi Murph különleges képessége? Hm, hát igen… egy sincs neki.

alsogatyas_kapitany_1

DAV PILKEY:
ALSÓGATYÁS KAPITÁNY

ISMERD MEG ALSÓGATYÁS KAPITÁNYT! A negyedikes George és Harold az osztályuk furfangos kis mókamesterei. De amit mások megtréfálásánál is jobban szeretnek: saját képregényük készítése. Ugyanis ketten együtt megteremtették iskolájuk, sőt az egész világ történelmének legnagyobb szuperhősét: Alsógatyás Kapitányt, akinek valódi kiléte AKKORA titok, hogy MÉG Ő MAGA sem tudja!

a_kulonc_varazslo

NEIL PATRICK HARRIS:
A KÜLÖNC VARÁZSLÓ

Miután Carter korán elveszítette szüleit, nagybátyja, Simlis Mike veszi gondjaiba. A férfinak nincs munkája; kézügyességgel és egyéb bűvésztrükkökkel csal ki pénzt emberektől. Carter mesterien elsajátította Mike bűvésztrükkjeit, de nem hajlandó képességeit lopásra használni, így elszökik gonosz nagybátyjától, és egy álmos New England-i kisvárosba menekül

bob a legbátrabb

KATHERINE APPLEGATE:
BOB, A LEGBÁTRABB

Bob nemrég még az utcán kóborolt, és minden falatért meg kellett küzdenie, de mostanra az örökbefogadott kutyák kényelmes mindennapjait éli. Julia, a gazdája puha takaróval és finom falatokkal kényezteti, ő pedig cserébe igyekszik megzabolázni virgonc természetét… általában kevés sikerrel. Bob legjobb barátai Ivan, a gorilla, és Ruby a kiselefánt, akiket gyakran meglátogat a közeli állatparkban.

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!