INTERJÚ – JESSICA KOCHAL

kozel a horizonthoz

Milyen ember vagy, és mi tesz téged különlegessé?

Nagyon nyitott és előítéletektől mentes vagyok, aki gyorsan kapcsolatot teremt. Gyakran azonban sok időbe telik, mire valódi barátságokat tudok kialakítani.

Sokat olvasol? Ha igen, mi a kedvenc könyved, és miért?

Régebben sokat olvastam, főleg horrorokat és thrillereket. Mióta elkezdtem írni, már egyszerűen nincs rá időm.

Hogyan lett belőled író?

Olyan sokszor megválaszoltam már ezt a kérdést, szerintem mindenki tudja.

Féltél kiadni az első könyvedet a Dannyvel közös történetetekről? FIGYELEM! SPOILERVESZÉLY A KÖZEL A HORIZONTHOZ-BÓL!

Nem igazán féltem. Amikor az emberek rájöttek, hogy Dannynek HIV-fertőzése van, minden megváltozott körülöttünk és sok ajtó bezáródott előttünk. A könyvre is hasonló reakciókat vártam – de már tényleg túlvagyok ezen. Csak még boldogabbá tett, hogy másképp fogadták a regényt.

Olvastam valahol, hogy amikor megírtad a könyvet és elküldted a kiadónak, azonnal ki is akarták adni. Min mentél akkor keresztül és végül miért nem adattad ki?

Az nagyon régen volt. Amikor elküldtem a kiadóhoz, még nem is gondoltam igazán komolyan. Akkor nem akartam publikussá tenni az életem.

Nehéz volt leírni a közös történeteteket Dannyvel? Biztos nem volt egyszerű megírni és kiadatni.

Számomra az írás kész időutazás volt, nagyon élveztem. A második könyv megírása sokkal nehezebb volt. Mindig azt javaslom az olvasóknak, hogy ne úgy olvassák, mint egy életrajzi művet, hanem mint egy regényt, mert ennek így kell lennie.

Egy bizonyos pontnál nekem magamnak is meg kell állnom a Közel a horizonthoz olvasása közben, mert annyira szörnyűnek és szomorúnak találtam a Dannyvel történteket. Valóban a könyv minden részlete a valóságos tényeket, eseményeket tükrözi, vagy vannak bizonyos részek, amelyek kitaláltak?

Ahogy már említettem, az olvasóknak úgy kell tekinteniük a könyvre és úgy kell olvasniuk azt, mint egy regényt, mert ez volt a célom vele. Emlékezetből írtam le az eseményeket, így nem garantálom a tényeket. Természetesen a dátumokat, a pontos időt és a helyszíneket szintén megváltoztattam. Sok dolog össze lett vonva és le lett egyszerűsítve. Például Dannyvel párszor leestünk a lovainkról, de a könyvben leírt esés a valóságban a biciklijéről történt.

Mi a legfontosabb számodra, amikor írsz?

Nemcsak szórakoztatni akarom az embereket, hanem üzeneteket szeretnék eljuttatni hozzájuk. Szeretném rávenni őket, hogy meglássanak és átgondoljanak dolgokat.

Hogyan érzed magad, mielőtt kiadsz egy új könyvet? Nagyon ideges vagy?

Elég ambiciózus és maximalista vagyok. Szóval, igen – ideges vagyok!

Hallunk még rólad a jövőben? Tervezed a következő könyved?

Igen és igen.

Belemennél abba, hogy megfilmesítsék az egyik regényedet? Ha igen, akkor mely színészeket választanád a főszerepekre (feltéve, hogy bárkit lehet)?

Már beleegyeztem a Közel a horizonthoz megfilmesítésébe. Színészeket pedig nem tudok választani – soha nem is tudtam. Senki sem lenne elég jó számomra. 😀

 

FORRÁS: https://rezensionenvonmanuskripte.blogspot.com/2017/09/interview-mit-jessica-koch.html