szokescilinderbol

A jó és balszerencse küzdelme a világ feletti uralomért!

szokes a cilinderbol

Szökés cilinderből

Egy kis ízelítő…

A nyulak és macskák jóvoltából, a világon mindenki megtapasztal jó és rossz szerencsét egyaránt. A legtöbb ember azonban még csak észre sem veszi ezeket a lényeket.

Cecil Bean legalábbis bizonyosan soha nem vette észre a gaztevő macskát, Millikint, aki minden sarkon ott leselkedett rá, sem az odaadó nyulát, Leeket, aki mindig a közelében volt. Legalábbis addig, amíg Millikin ki nem forral egy hátborzongatóan gonosz tervet, miszerint eltünteti Leeket egy varázsló kalapjában. Így Cecil szerencse nélkül marad, szegény Leek pedig egy olyan világba kerül, amelyből még soha egyetlen nyúl sem jutott ki.

Leek és Cecil mindent megtesznek, hogy visszataláljanak egymáshoz – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az ellenség elsöprő túlerejével és leküzdhetetlennek tűnő akadályokkal kell szembesülniük. Ahhoz, hogy kiszabaduljanak Kalapból, Leeknek át kell hajóznia a Nagy Tintán, át kell kelnie az Ősi Gonoszság Dzsungelén, a Rosszhírű Barlangokon, valamint be kell lépnie minden balszerencse szívébe: magának a fekete macskáknak az erődjébe.

Cecil mindeközben saját kalandra indul, hogy megtalálja a keményszívű bűvészt, akinek trükkjei úgy tűnik, fenekestül felforgatták a fiúcska életét.

KI ADAM KLINE?

KARRIER

Adam Kline Amerika középnyugati részén élő író és forgatókönyvíró. Szerencsenyulának a kertjében lakik, a káposztaföld bal felében.
Adam írt a Universal Pictures, a Twentieth Century Fox, a Sony Pictures Animation és a Weinstein Company számára is. J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis és Kenneth Grahame művei voltak rá a legnagyobb hatással. Mr. Kline, a Writers Guild aktív tagja, Indiana államában nőtt fel, és az Ohio-i Kenyon College-ra járt főiskolára. Gyakran dolgozik együtt Brian Taylor, skót művésszel.

Adam Kline

“– A nyulak és macskák jóvoltából a világon mindenki megtapasztal jó és rossz szerencsét egyaránt – magyarázta az úr. – Természetesen szinte soha nem látja őket az ember, de sok olyan egyszerű igazság van a világon, amelyet igazából soha nem látunk. A fekete macskák rettenetesen okos teremtmények, nagyon kevés természetes ellenségük van, ezért az emberek ritkán veszítik el a macskájukat. Ám a szerencsenyulakkal más a helyzet. A nyulaknak vannak ellenségeik
– és köztük egy különösen veszélyes.”

TUDTAD, HOGY 2022-BEN ANIMÁCIÓS FILM KÉSZÜL A KÖNYVBŐL?

A filmet Mark Osborne fogja rendezni, a Jurassic Park, a Kungfu Panda, a Kis herceg (2015) és más sikerfilmek alkotója.

Film

“Vagyis a nőstény nyúl szembesítette minden hibájával és félelmével, úgy, ahogyan azt korábban még soha nem tapasztalta. Ám mégis azt éreztette vele, hogy szükség esetén szörnyen bátran viselkedne. Igazán furcsa
érzés volt annyira tökéletlennek, ugyanakkor lehetőségekkel telinek éreznie magát. Leek nem tudta biztosan,
milyen furcsa érzések ébredhetnek még benne a kalandjuk végéig.”

BEMUTATJUK NEKED CECIL BEANT ÉS A TÖBBI SZEREPLŐT!

cecil

Cecil Bean

Ilyen volt Cecil szerencséje. Először valami szörnyűség
történik vele, azt követően pedig rögtön valami
egészen kellemes következik be.

leek

Leek

Leek a hétszázhetvenhetedik fia volt egy hétszázhetvenhetedik
fiúnak, ami különösen varázslatos szerencsenyúllá
tette őt.

morel

Morel

Régóta bujkálok már a Fényharapók
elől, nagy félelemmel és utálattal a szívemben.
De nekem is hiányzik az emberem. És érte
szembeszállok Cilinder veszélyeivel.

hamlin

Hamlin

Vándorzenész
vagyok, vagy legalábbis az voltam, méghozzá
elég ügyes, ha mondhatok ilyet magamról. Nos, volt
idő, amikor nagyon fontos rágcsálóknak játszottam,
a legmagasabb színvonalon.

imbrolio

Nagy Imbrolio

…míg maga Imbrolio határozottan átlagos – és
a személyes higiénia tekintetében jóval átlag alatti –
volt, mégis volt valami egészen rendkívüli a tarsolyában.
Vagy inkább a fején.

cat

Millikin

A balszerencséért Millikin volt a felelős.
És Cecilé Millikin volt. Millikin feladata az volt, hogy olyan
gyakran kerüljön Cecil útjába, amilyen gyakran csak
tudott.

ISMERD MEG A KÖNYV ILLUSZTRÁTORÁT!

BRIAN TAYLOR

Brian egy Skóciában élő és rajzoló művész és illusztrátor, aki nem hord kalapot.
Ha kíváncsi vagy a többi munkájára is, a következő linken megtekintheted őket: https://www.artstation.com/candykiller

Brian Taylor

MIT GONDOL A VILÁG A REGÉNYRŐL: SZÖKÉS CILINDERBŐL?

„…Egyedi, tréfás hangvétel és komikus szójátékok segítenek fenntartani az események szédítő tempóját. A tágra nyílt szemű nyulakról és galád társaikról készült vibráló képek pedig egy energikus rajzfilm érzetét keltik.”

Publishers Weekly

„Megállás nélküli akció és rengeteg poén kíséri el az olvasókat, miközben a főhős nyulak szokatlan lényekkel, szörnyekkel találkoznak és egy epikus macska-egér párharc közepébe csöppennek.”

Kirkus Reviews

„Féktelen utazásuk során, hőseink egy vándorzenész egérbe, egy csüngőhasú disznóba, (a piciny pocakosok királyába), valamint egy barlangi szörnyetegbe botlanak, aki fél a sötéttől.”

Publishers Weekly

„A Cincin lovag és a hozzá hasonló, aprócska, és olyan nagy szívű, mint amilyen nagy fülű hősök rajongói imádni fogják.”

Booklist

RENDELD MEG A SZÖKÉS CILINDERBŐL CÍMŰ REGÉNYT

30% KEDVEZMÉNNYEL!

8000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

szokescilinderbol

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

kívánságfa

KATHERINE APPLEGATE:
KÍVÁNSÁGFA

Helló! Én egy öreg északi vörös tölgyfa vagyok, de a barátaim csak Vörösnek hívnak. Régóta nagy gonddal őrzöm a környéket egy Bongó nevű varjú és számos kis állat társaságában, akik az odvaimban rendezték be lakásukat. És még egy fontos dolog: az itt élő emberek minden évben, május elsején eljönnek, hogy az ágaimra kötözzék a kívánságaikat. Az álmok, vágyak és remények suttogó fája vagyok. Egy kívánságfa.

The last human

LEE BACON:
AZ UTOLSÓ EMBER

Egy hihetetlen barátság. Egy veszélyes küldetés. Történet arról, mit is jelent embernek lenni. Az emberek harminc évvel ezelőtt haltak ki. A világot gépek uralják. A tizenkét éves XR_935 teljesen meg is békélt ezzel. Az emberek nélkül ugyanis nincsenek háborúk, légszennyezés és bűnözés. A társadalom minden egyes tagjának van célja. Minden könnyen és hatékonyan megy. Egészen addig, amíg XR felfedez valami hihetetlent. Egészen addig, amíg XR nem találkozik egy tizenkét éves kislánnyal.

Csillagpaff

DOMINIQUE VALENTE:
MOCSÁRI FÜZI ÉS AZ ELVESZETT KEDD

Egy titokzatos város különös, viharok által tépázott szigetén a tizenkét éves Delphernia egész eddigi életét az aranyfakasztó lányok kolostorában töltötte, a tengertől és az égtől elzárva. A lányok dolga, hogy amíg odakint a gazdák muzsikálnak, ők bent némán arannyá változtassák a zenét. Delphernia azonban nem képes erre. Amit ő tud, drágább az aranynál. A hangokból új életet teremt.

bob a legbátrabb

KATHERINE APPLEGATE:
BOB, A LEGBÁTRABB

Mocsári Füzi egy boszorkánycsalád legifjabb tagja, és neki jutott a legkisebb varázserő – ugyanis ő csak az elveszett holmikat tudja megtalálni, mint például zoknikat vagy fából készült műfogsorokat… Hasznos, de azért nem kifejezetten izgalmas… Ám egy szép napon váratlanul megjelenik Füziéknél Csillagpaff legesleghatalmasabb boszorkánya, Moreg Vaine, és a lány segítségét kéri.

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!