RUTA SEPETYS

A CSEND FORRÁSAI

Szerelem, veszteség és nemzeti szégyen
megdöbbentő története.

acsendforrasai
csendforrasaihatter

A csend forrásai

Egy kis ízelítő…

Madrid, 1957. Spanyolország a napfény és jó borok ígéretével vonzza a turistákat és üzletembereket. Köztük van a tizennyolc éves Daniel Matheson a családjával. Apja texasi olajbáró, aki üzleti ügyeit intézi. Daniel terve, hogy ezalatt ő a fényképezőgépe objektívjén keresztül megismeri anyja szülőföldjét. A fotográfia – és a sors – ismerteti össze Anával, akinek a családja a polgárháború óta szenved a zsarnoki hatalom okozta megpróbáltatásoktól. A fényképek nyugtalanító kérdéseket hagynak Danielben, és némelyik veszélyt is jelent számára. Nehéz döntéseket kell meghoznia, hogy megvédhesse azokat, akiket szeret. Ruta Sepetys mesteri történetmesélő, és e szívszorító regénnyel ismét a történelem legsötétebb időszakainak egyikére vetít fényt. Hovatartozásról, felejthetetlen és tiltott szerelemről, a háború következményeiről, valamint a hallgatásban rejlő erőszakról szól. A sors és a félelem hátborzongató definíciója tárul fel a könyvben. A könyvet korabeli sajtójelentések, visszaemlékezések és fotók illusztrálják, a háború utáni Spanyolország igaz történetei ihlették.

KI RUTA SEPETYS?

Ruta Sepetys nemzetközileg elismert #1 New York Times bestseller szerző.

KARRIER

Történelmi regényeit több mint hatvan országban adták ki és negyven nyelvre fordították le. Sepetyst „crossover” írónak tartják, könyveit világszerte olvassák kamaszok és felnőttek egyaránt. A Tengerbe veszett könnyek, az Árnyalatnyi remény és a Kalitkába zárt álmok című regényeit több mint negyven könyves díj döntőjébe válogatták be és/vagy díjazták és több mint hatvan állami díj listáján szerepelnek. Árnyalatnyi remény – című művéből Ashes in the Snow (Hamu a hóban) címmel filmet forgattak. Más regényeiből jelenleg készül TV- illetve mozifilm. Ruta Sepetys, a Carnegie Medal kitüntetettje szenvedélyesen hisz a történelem erejében és abban, hogy az irodalom összekapcsolja a népeket és felhívja az olvasók figyelmét fontos kérdésekre.
Előadást tartott a NATO vezetőinek, az Európai Parlament képviselőinek, az Egyesült Államok Kongresszusában, és világszerte több követségen. Michigan államban született és nevelkedett; jelenleg családjával
Tennessee államban, Nashville-ben él.

rutasepetys

“Könnyű rettenthetetlennek lenni, amikor nincs mit vesztened.”

EDDIG MEGJELENT MŰVEI

TENGERBE VESZETT KÖNNYEK

A II. világháború Kelet-Poroszországban a végéhez közeledik. Sok-sok ezer kétségbeesett menekült igyekszik a szabadság felé. Viszik magukkal a szenvedés és megpróbáltatás terhét, remélve, hogy egy jobb élet vár rájuk. De vannak páran, akik rejtegetnek valamit… Három élet, három sors keresztezi egymást: Joanáé, a szép és segítőkész litván nővéré, aki súlyos bűntudattal küzd; Floriané, a titokzatos fiatalemberé, aki mindenáron szeretné eltitkolni valódi kilétét; és Emiliáé, a várandós lengyel lányé. Egyetlen közös van bennük: menekülniük kell.

tengerbeveszettkonnyek

KALITKÁBA ZÁRT ÁLMOK

1950-et írunk, és miközben New Orleans francia negyedében titkok fortyognak, a tizenhét éves Josie Moraine csendben szövögeti álmait. A helyiek csak a bordélyházban dolgozó, prostituált anyjáról ismerik. Josie többet szeretne kicsikarni az élettől, mint amit New Orleans kínálhat. Tervet kovácsol hát, hogy maga mögött hagyhassa a várost, de a negyedben történt rejtélyes haláleset olyan nyomozásba sodorja, ami próbára teszi az anyja, a lelkiismerete és a Conti Street rideg madámja, Willie Woodley iránti hűségét. Josie az elit főiskola utáni vágya és a titkos alvilág között őrlődik.

kalitkabazartalmok

ÁRNYALATNYI REMÉNY

Eltűnődtek-e valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért. 1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába deportálják őket. Lina apja a családtól elszakítva él át hasonló borzalmakat, majd egy munkatáborban halálra ítélik. Minden elveszett. Linának eközben fogalma sincs arról, miért történnek velük ezek a szörnyűségek. A lány félelmet nem ismerve küzd az életéért, mindent kockára tesz, hogy rajzaival, alkotásaival üzenni tudjon.

arnyalatnyiremeny

“Szüleinek vétke miatt Ana holt titkok sötét vizein evezett. Születésétől kezdve a szégyen hosszú árnyékában élt; soha nem beszélhet apjáról, anyjáról senkinek. Csendben, csenddel kell élnie. De szíve legmélyén néha megmoccan az állandó kérdés:

Mi lesz a csendből? Mivé lesz az örökös hallgatás?

MIT GONDOL A VILÁG A CSEND FORRÁSAIRÓL?

„Ez a gazdag szövésű történelmi regény a fiatal felnőtteket és az idősebbeket is leköti, az első oldaltól az utolsóig.”

NPR

„Spanyolország a francói diktatúra alatt olyan disztopikus világ lehetett, mint Margaret Atwood híres, A szolgálólány meséje című történetének helyszíne, Gileád. Sepetys új regénye izgalmas, romantikus és időszerű. A csend forrásai a hatalmon lévőkhöz szól, a jövő vezetőit figyelmezteti, hogy ne kövessék el újra a múlt bűneit.”

The New York Times

„Többdimenziós, mesteri történetszövés jellemzi. A huszadik század egy felkavaró fejezetét világítja meg, és segít megtörni a Franco diktatúrája idején elrabolt és örökbe adott háromszázezer csecsemő körüli csendet.”

School Library Journal

„Szerelem, veszteség és nemzeti szégyen megdöbbentő története.”

Entertainment Weekly

RENDELD MEG RUTA SEPETYS: A CSEND FORRÁSAI CÍMŰ REGÉNYÉT

 30% KEDVEZMÉNNYEL ÉS MEGAJÁNDÉKOZUNK EGY GYÖNYÖRŰ KÖNYVJELZŐVEL IS!

10.000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

acsendforrasaipolcon

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

SZERETED RUTA SEPETYST? AKKOR EZEK IS TETSZENI FOGNAK!

amikorazalmaink

LUCA DI FULVIO:
AMIKOR ÁLMAINK
RÁNK TALÁLNAK

Három élet
Két világ
Egy új kezdet

1913-at írunk, és a Buenos Aires-be tartó hajó második esélyt ad három fiatalnak. A szicíliai Rocco magára vonta a maffia haragját, amikor megtagadta, hogy a tiszteletreméltó társaság szolgálatának szentelje az életét. Rosetta egy szicíliai falu donjával merészelt szembeszállni, de alig élte túl az őt ért erőszakot.

atelkatonaja

DANIEL MASON:
A TÉL KATONÁJA

Bécs, 1914. Lucius ifjú orvostanhallgató, amikor Európában kitör az első világháború. Rabul ejtik a frontsebészetről szóló szép, romantikus történetek, így rögtön jelentkezik önkéntesnek, arra számítva, hogy egy jól felszerelt, tábori kórházba kerül. Ám amikor megérkezik a Kárpátok egy távoli, magasan fekvő völgyében álló, katonai célra rekvirált templomhoz, egy olyan előretolt állást talál, ahol farkasordító hideg van, és korábban tífusz tombolt.

feherrozsa

EOIN DEMPSEY:
FEHÉR RÓZSA

A második világháború árnyékában két idegen számára a legnagyobb kockázat egymásban megbízni…1943 decembere. Hitler hatalomra kerülése előtt a Gerber-család nyári lakja visszhangzott a nevetéstől. Most, hogy mély hótakaró borítja a Fekete-erdőt, a német, másként gondolkodó Franka Gerber egyedül van, és úgy érzi, kilátástalan az élete. A hazájában tomboló fanatizmus és brutalitás miatt elveszítette édesapját és öccsét, így már nincs miért élnie.

delifenyek

NINA GEORGE:
DÉLI FÉNYEK

A könyvek nem gyáváknak valók.
Amikor a gyermektelen házaspárt, Francist és Elsát egy árva kislány gondozásával bízzák meg, még fogalmuk sincs, mennyire meg fog változni az életük: Marie-Jeanne beragyogja a mindennapjaikat. És amikor egy nap a lány azzal áll elő, hogy író lesz, Francis – aki még egyetlen könyvet sem olvasott – úgy dönt, hogy nyit egy mozgó könyvtárat.

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon és az Instagramon!