MEZEI PETRA:

MINT A HOMOKSZEMEK

Egy őszinte könyv arról, hogy milyen fiatalnak lenni Budapesten. De te úgyis azért fogod megvenni, mert elárulja, hogy hogyan rabolhatsz ki egy bankot, minden gond nélkül.

book stock
thing_2

Páncéltermek? Tűzfalak? Kikezdhetetlen riasztók? Tízjegyű, folyton változó jelszavak? Mondhatnád – mindezeknek hála – manapság lehetetlen kirabolni egy bankot.
De tévedsz. Manapság – mindezeknek hála – kevés egyszerűbb dolog létezik ennél.

Alex – egy huszonhat éves, budapesti kárszakértő lány – a poszttraumás stresszben szenvedő főhősök hétköznapi életét éli, amikor egy téves riasztás miatt kirendelik egy kertvárosi bankfiókhoz. Nemrég a világ egyik legnagyobb biztosítójánál dolgozott, a cég történetének legfiatalabb felsővezetőjeként, de másfél évvel ezelott belekeveredett egy család meggyilkolásának ügyébe, és ez teljesen megváltoztatta az életét. Most olyan bonyolult rejtélyekre keresi a választ, hogyan rabolható ki egy bank minden különösebb eszköz, tudás vagy erőszak nélkül, vagy hogy mit kezdjen a szerelemmel egy olyan nő, aki a függetlenség, a racionalitás és az érzelmek kontrollálásának megszállottja. És mégis miért könnyebb az első kérdésre válaszolni?

Okos. Feminista. Ateista. Idealista. De más baj nincs vele.

Bemutatkozik a szerző, Mezei Petra:
“Imádom a krimiket! De tényleg! Könnyen hihetnénk, hogy aki szereti ezt a műfajt, az szereti a gyilkosságokat is. Rám azonban ez nem igaz. A krimik zsenialitását pont abban látom, hogy minden más műfajnál jobban tisztelik az emberi életet, és teljes terjedelmükben annak kioltását igyekeznek megtorolni.

Persze, szeretni a jó krimit, és írni egyet, közel sem ugyanaz. De aki könyvet ír, ne szerénykedjen. Hiszen világok teremtője ő. Világoké, amikben egy rövid időre mi mind élhetünk, tanulhatunk, szórakozhatunk, és olyan emlékeket gyűjthetünk, amik képesek
meghatározni minket… miközben soha nem történtek meg velünk.

mezei petra

Nyomozz a Mint a homokszemek hősnőjével, Alexszel, és deríts fényt a megoldásra!

Keresd a nyomokat, fejtsd meg a feladványokat, és nyerd meg a könyvcsomagok egyikét! Az első nyomot lejjebb görgetve találod meg, és ha megvan az első kulcs (megoldás), jöhet a többi feladvány! Haladj nyomról nyomra, és ha megvan a végső megoldás (10. nyom), küldd el nekünk a jatek@maximkonyvkiado.hu mail-címre.
Ne feledd! Minden kulcs egy-egy könyv címe, a második nyomtól kezdve pedig keresd a kérdéseket a www.olvas.hu oldalon! A nyomokat bárhol megtalálhatod az adott könyv adatlapján: a fülszövegben, a belelapozóban, a beleolvasóban, stb.

A megoldásokat október 18-án éjfélig várjuk!

Olvasd el a Mint a homokszemek beleolvasóját alaposan! A második nyom a sorok között rejlik.

OLVASS BELE A MINT A HOMOKSZEMEKBE!

MIT GONDOLNAK MÁSOK A MINT A HOMOKSZEMEKRŐL?

„Igen megkapó a főszereplő karaktere. Egy erős nő, aki traumákkal átszőtt életét próbálja szarkazmussal, optimizmussal
és egy kis humorral egyben tartani. De néha engedi, hogy a felszínre kerüljön esendősége. Ettől lesz igazán emberi.”

Márta
Olvasás projekt blog

„Riasztások, egy látszólagos baleset és egy fondorlatos bűntény, amiben Alex, a főhősnő nyakig benne van. Ez a regény nem más, mint egy könnyed, de izgalmas krimi Budapest utcáiról.”

Nancy
Book Heaven

„Ebben a regényben minden mondat pontosan a helyén van. Se többet, se kevesebbet nem tudunk meg, mint amennyi szükséges. Bár az események lassan bontakoznak ki, de briliáns, ahogy a könyv végén minden apró részlet egy nagy, kerek egésszé áll össze. Zseniális.”

Luca
Lulma könyves blogja

„Mezei Petra remekül bánik a szavakkal. Tökéletes ritmusban adagolja a könnyed humort, a mély érzelmeket, és mindezt
beágyazva egy izgalmas nyomozásba. Összetett és fondorlatos könyv. Sok kis nyom és apró jel útvesztőjén át halad az olvasó a végső megoldás felé. Miközben az igazság lassan a felszínre bukkan, úgy jutunk egyre lejjebb a hősnő lelkének legmélyebb rejtekeibe. A könyv lezárása tökéletes, az elszórt információmorzsák mind értelmet nyernek. Izgalom, dráma, humor egy könyvben.”

A szerkesztő ajánlása
book stock

RENDELD MEG 20% KEDVEZMÉNNYEL!

HA A MINT A HOMOKSZEMEK MEGTETSZETT, AKKOR EZEKET IS SZERETNI FOGOD!

alice hálózata

KATE QUINN – ALICE HÁLÓZATA

A második világháborút követő felfordulás idején egy amerikai egyetemista lány, Charlie St. Clair teherbe esik hajadonként, és közel jár ahhoz, hogy jómódú családja kitagadja őt. Ráadásul kétségbeesetten kapaszkodik a reménybe…

a vadásznő

KATE QUINN – A VADÁSZNŐ

A rettenthetetlen és karakán Nyina Markova azonnal beleszeret az első repülőgépbe, amelybe belebotlik a szülőhazájában, a rideg teleiről ismert tajgán. Amikor a nácik megtámadják a Szovjetuniót, mindent kockára téve csatlakozik a legendás Éjszakai Boszorkányok…

levendulaszoba

NINA GEORGE – A LEVENDULASZOBA

A párizsi könyvkereskedő, Jean Perdu számára a regény olyan, mint a gyógyszer. Pontosan tudja, hogy milyen könyvre van szükség, hogy meggyógyítsa a megsebzett lelket. Könyvtára egy valóságos irodalmi gyógyszertár…

a milliarddollaros kem

DAVID E. HOFFMAN – A MILLIÁRDDOLLÁROS KÉM

Amikor 1978. február 16-án este a kirendeltségvezető kihajtani készült a moszkvai amerikai követségről, ismeretlen férfi kocogtatta meg a kocsija ablakát. A járdaszegélyen toporgó orosz egy borítékot adott át neki…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!