love&gelato_firenzei_nyar_cim

Egy varázslatos könyv, mely ámulatba ejtően mesél arról, hogy döntéseink miként befolyásolhatják szerelmeinket, barátságainkat és jövőnket.

netflix_book_love&gelato_jelenet

Firenzei nyár…

Lina nemrég veszítette el édesanyját, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy lánya keresse fel édesapját, akivel Lina eddig még soha nem találkozott. A lány fájdalommal és haraggal érkezik Olaszországba, és nem vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Még Firenze napsütötte, varázslatos tájai, virággal teli utcái, meghitt hangulatú kávézói és gyönyörű műalkotásai sem derítik jobb kedvre. Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodálatos világ, amely titkos románccal, lenyűgöző látnivalókkal és kis pékségekkel van teli. Mindez arra ösztönzi Linát, hogy anyja nyomdokain haladva felfedjen egy titkot, melyről már rég tudomást kellett volna szereznie. Ren, Lina újdonsült barátja mindent elkövet, hogy támogassa a lányt. Így nem csoda, hogy Lina menthetetlenül beleszeret.
Valaki egyszer régen azt mondta Linának, hogy az emberek a szerelem és a fagylalt miatt mennek Olaszországba — néha azonban ennél sokkal többet találnak.

“– Tudod, az emberek mindenféle indokkal jönnek Olaszországba, de ha itt is maradnak, annak két oka van.

– Éspedig?

– A szerelem és az olasz fagyi.”

Ki Jenna Evans Welch?

JENNA EVANS WELCH középiskolás évei alatt Firenzében lakott, ahol robogóval közlekedett, szökőkutakban táncolt, és rengeteg olasz fagyit evett. Manapság Salt Lake Cityben, Utah államban él a férjével és a kisfiával.

AMIT TUDNI ÉRDEMES:

Hogyan kezdtél el írni? Mi inspirált arra, hogy történeteket mesélj?

Nagyon fiatalon beleszerettem a könyvekbe, és emlékszem, hogy már hétéves koromtól kezdve író akartam lenni. Tizenegy éves koromban döntöttem el, hogy tinédzsereknek szóló könyveket akarok írni. Most 34 éves vagyok, és akkoriban még nem nagyon volt YA-piac. Tisztán emlékszem, amikor eldöntöttem, hogy ideje tovább lépnem a gyerekkönyvektől (mindet elolvastam), szörnyen csalódott voltam, abban ami várt rám a könyvtár “tizenévesek” részlegében. Nemcsak a részleg volt apró, de úgy éreztem, mintha az összes móka és kaland átváltozott volna… pompomlányokról szóló történetekké. Semmi bajom nem volt a pompomlányokkal, csak nem érdekelt, hogy róluk olvassak. Meg akartam tartani azokat a bátor hősnőket, akikkel felnőttem és akiket szerettem, de egy kicsit idősebbek voltak, és a kalandjaik egy kicsit messzebbre vitték őket (és talán még csókolóztak is, ha!). Tisztán emlékszem, ahogy a helyi könyvtárban álltam, a tinipolcra mutattam, és azt mondtam anyukámnak: “Egyszer majd megírom azokat a könyveket, amiket én is szeretnék, hogy ott legyenek.”

A Love & Gelato megírása után gondoltad, hogy több könyvet is írsz majd, vagy hogy sorozatot csinálj belőle? Vagy ez a gondolat csak később jött?

Fogalmam sem volt róla, hogy egy sorozatban fogom megírni. Miután megjelent a Love & Gelato, és eljött az ideje, hogy elkezdjek gondolkodni a következő könyvemen, azonnal eszembe jutott az a karakter, akit a legjobban szerettem írni – Addie. Annyira könnyen jött nekem, és úgy gondoltam, olyan jó lenne őt a középpontba helyezni.

Az új könyved, a Love & Olives megírása más élmény volt, mint a többi? Ha igen, mennyiben?

Igen, mindegyik más volt! Valójában írtam egy teljes első próbálkozást a Love & Olives-re, amit aztán kidobtam (jaj), mielőtt megírtam azt a változatot, amit ma a polcokon találsz. Az Olives egészen másképp jött hozzám, mint az első kettő, mert a történet, amivel végül elkészültem, csak néhány nagyon egyszerű történetfoszlányból indult. Nagyon stresszes voltam a határidők és az első sikertelen próbálkozásom miatt, de folyamatosan három dolog képe jártak a fejemben: egy lány, aki az óceánba merül és keres valamit, egy térkép, és egy lista nagyon hétköznapi dolgokról, amelyeket egy apa hagyott hátra. Összefüggéstelennek és kissé szaggatottnak éreztem őket, de amint teljesen rájuk koncentráltam, a történet nagyon gyorsan eszembe jutott. Ezt a történetet az elejétől a végéig sokkal tisztábban ismertem, mint bármelyik könyvemet. Nagyon gyorsan megírtam, és sokkal hosszabb, mint a többi regényem.

Mit tanácsolsz azoknak a pályakezdő íróknak, akik regényt szeretnének írni vagy kiadni a műveiket?

ÍRD MEG A KÖNYVED. Tényleg! Tudom, hogy ez olyan egyszerűen hangzik, de el sem hinnéd, hányan mondják nekem, hogy mennyire szeretnének írók lenni, de valójában nem ülnek le, hogy elvégezzék a munkát. Számomra (különösen az elején) nagyon nagy küzdelmet jelentett az ízlésem és a képességeim közötti eltérés. Ismertem a jó könyveket, de még nem voltam képes előállítani őket, és nagyon lehangoló volt olyan könyveket írni, amelyekről azt gondoltam, hogy szörnyűek. De az egyetlen módja annak, hogy jobb íróvá válj, ha írsz. Úgyhogy írd meg azokat a szörnyű könyveket! Ezek elvezetnek majd a kevésbé szörnyű könyvekhez, aztán talán az oké könyvekhez, majd remélhetőleg a jó könyvekhez.

jenna_evans_welch

NÉZD MEG A KÖNYV ALAPJÁN KÉSZÜLT FILM ELŐZETESÉT!

ISMERED JENNA MŰVEIT?

Összesen kettő nagy sikerű könyve jelent már meg a Maxim Könyvkiadó gondozásában. A harmadik, a Love & Olives – Szantorini történet is hamarosan érkezik!

LOVE & GELATO - FIRENZEI NYÁR

Új köntöst kapott a “Love &” sorozat első kötete!

Lina nemrég veszítette el édesanyját, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy lánya keresse fel édesapját, akivel Lina eddig még soha nem találkozott. A lány fájdalommal és haraggal érkezik Olaszországba, és nem vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Még Firenze napsütötte, varázslatos tájai, virággal teli utcái, meghitt hangulatú kávézói és gyönyörű műalkotásai sem derítik jobb kedvre. Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett….

Ezt a regényt e-könyvben is beszerezheted:

LOVE & LUCK - SZERENCSÉS SZERELEM

Addie a családjával Írországba utazik a nagynénje extravagáns esküvőjére, remélve, hogy elfelejtheti szerelmi bánatát és azt a bizonyos meggondolatlan tettét, amivel bátyja, Ian nyaggatja. Már alig várja, hogy az esküvő után meglátogassa régi barátnőjét Olaszországban, és a napsütés és fagylalt gyógyító erejével maga mögött hagyja a bátyját és az összes problémáját. Aztán váratlanul rábukkan egy szokatlan útikalauzra, a Csalódás ért? – Utazz Írországba! egyik kallódó példányára a szállodai könyvtár poros polcán, és végre kezdi szebbnek látni a világot. Amikor pedig hirtelen változás következik be utazási terveiben, a lány egy fergeteges, a Smaragd-szigetet átszelő kalandozás közepén találja magát a világ legkisebb autójában Iannel és a fiú tagadhatatlanul helyes, ír akcentussal beszélő barátjával, Rowannel. Ahogy elhalad a lélegzetelállító zöld dombok, a számtalan várkastély és a sok, tündérmesébe illő erdő mellett, Addie azt reméli, hogy különös könyve nemcsak az összetört szívét fogja begyógyítani, hanem a béke is helyreáll közte és a bátyja között. Hacsak el nem tévednek valahol útközben.

LOVE & OLIVES - SZANTORINI TÖRTÉNET

HAMAROSAN!

Livnek nincsenek szép emlékei az apjáról, ami érthető, hiszen a férfi visszatért Görögországba, amikor ő még csak nyolcéves volt. Amire viszont emlékszik: a mítoszok és Atlantisz elveszett városa iránti szenvedélyük. Ezért amikor váratlanul kap egy képeslapot, amelyben az apja értesíti, hogy a National Geographic számára dokumentumfilmet forgat Atlantiszról, és egyben meghívja magához Görögországba, hogy ebben segédkezzen neki, Liv igent mond a lehetőségre. Aztán megérkezik a gyönyörű Szantorini szigetére, és azzal szembesül, hogy nem is olyan egyszerű feldolgoznia a helyzetet. Hosszú évek után először találkoznak az apjával, ezért rengeteg kérdés és megannyi érzelem tör a felszínre. Ráadásul Liv azt sem szeretné, hogy Theo, az operatőr, aki apjának lelkes tanítványa, tanúja legyen a küzdelmének.
Mediterrán életszemléletével Theo segít Livnek, hogy elmerüljön mindabban, amit Szantorini kínál: a káprázatos naplementékben, a türkizkék vízben, a barlanglakásokban és a finom ételekben. Ahogy egyre jobban élvezi Theo társaságát, és az apjával is közelebb kerülnek egymáshoz, Liv lassan ráébred, hogy az apja talán nem is Atlantisz miatt hívta meg Görögországba.

MIT GONDOL A VILÁG A LOVE & GELATO – FIRENZEI NYÁR CÍMŰ KÖNYVRŐL?

„J. E. Welch gyönyörűen érzékelteti, hogyan lesz Lina egyre megértőbb és elfogadóbb az érzelmek iránt; a történet nem csupán az ő románcáról szól, hanem egyéb szerelmi szálak is átszövik a cselekményt.”

School Library Journal

„A költői hangvételű regény bővelkedik a felfedeznivalókban, Lina többek közt felderíti a gyönyörű toszkán vidéket, valamint a számára addig ismeretlen apa-lánya kapcsolatot is.”

Booklist

„Ez a könyv csodálatosan átitatott reménnyel, a szerelemmel és minden más aranyos, könnyed érzéssel, amit csak ki lehet találni. De ami a legfontosabb, ez egy történet az erőről és a gyógyulásról, a kitartásról mindannak ellenére, amit az élet az ember útjába sodor. Arról, hogy rájöjjünk, hogy van alkonyat, de van hajnal is.”

Goodreads

„Love and Gelato egy lány történetét meséli el, aki megkapja édesanyja régi naplóját Olaszországban. A naplóbejegyzések, amelyek lassan kerültek bele a könyvbe, nagyon élvezetes volt olvasni! Mindenképpen ajánlom ezt a könyvet, hiszen tökéletes a nyári szezonra.”

Goodreads

Sugárzó színek kavargó áradata, vadul tajtékzó hullámok, zabolátlan időjárás, valamint káprázatos helyszínek ragadják magukkal az olvasókat. Mindemellett ez egy bűbájos történet a családról, a szerelemről és az egész életre szóló élményekről. Kirkus Reviews

RENDELD MEG A LOVE & GELATO – FIRENZEI NYÁR –  CÍMŰ KÖNYVET FILMES BORÍTÓVAL 30% KEDVEZMÉNNYEL!

8.000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

love_and_gelato_firenzei_nyar_dream_konyvek

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

veled_minden_hely_ragyogo

JENNIFER NIVEN – VELED MINDEN HELY RAGYOGÓ – FILMES BORÍTÓVAL

Egy hihetetlen véletlen megváltoztatja mindkettőjük életét. Amikor Finch és Violet az óratorony párkányán találkozik, még nem tudják, ki menti meg a másikat. Finch Violet mellett önmagára talál, és a lány megismeri néha kicsit furcsa, de vicces, nyitott, jókedvű oldalát. De ahogy Violet világa egyre inkább kinyílik, Finché úgy zsugorodik.

loveboat_taipei

ABIGAIL HING WEN –
LOVEBOAT TAIPEI

“Az unokatestvéreink is részt vettek ebben a programban – suttogja Sophie. – Titokban tartják, de zéró a felügyelet.” És ezzel kezdetét veszi Ever Wong hihetetlen nyári kalandja. A tábor hivatalos neve Chien Tan, Tajvan egyik szigorú oktatási programja, amelyre Ever egyáltalán nem vágyott. Helyette azonban egy szerelemhajón találja magát…

nemterhes

TED CAPLAN, JENNI HENDRIKS – NEMTERHES

A tizenhét éves Veronica Clarke sosem gondolta volna, hogy egy műanyagdarabot a kezében tartva két rózsaszín csík bontakozik ki majd előtte. Veronica így arra a döntésre jut, hogy meg fogja szakítani a terhességét. Csak egyetlen hatalmas gond van. A legközelebbi hely, ahol ezt legálisan megteheti majdnem 1500 kilométeres távolságban van…

milyen_lesz_a_bucsu_utan

JENNIFER E. SMITH – MILYEN LESZ A BÚCSÚ UTÁN?

Clare és Aidan számára véget érnek a középiskolás évek. Bizakodva és céltudatosan várják a jövőt. Ám a várakozásokkal teli időszakra rányomja a bélyegét, hogy úgy látszik, a szerelmesek útja különválik. Vágyaik és elképzeléseik külön városba viszik őket. Egyetlen kérdés marad hátra: ki kell találniuk, hogy együtt maradjanak vagy szakítsanak.

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!