Interjú

Krystal Sutherlanddel,

A szerelem kémiája írójával

Ausztrália északi részén, Townsville-ben született és nevelkedett. Később Sydney-be költözött, de azóta élt már Amszterdamban és Hongkongban. Nincsen sem kisállata, sem gyermeke. Amszterdamban viszont volt egy biciklije, amit Kim Kardashiannek nevezett el. Elég nehezen jöttek ki egymással, mégis odavolt érte.

krystal_sutherland

INTERJÚ

Szia Krystal! Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk erre az interjúra. Gratulálunk A szerelem kémiája film megjelenéséhez. Le tudnád írni három szóban, hogy milyen érzés, hogy a könyved megelevenedik a képernyőkön, és az egész világ láthatja?

Szürreális, izgalmas és idegtépő!

Volt kreatív beleszólásod abba, hogy milyen irányt vett a film? Milyen a folyamat egy író számára, amikor film készül a könyvéből?

Már a legelején hoztam egy döntést – miután először beszéltem Richard Tanne-nel és Lili Reinharttal –, hogy egy lépést hátrálok, és megbízom az ő kreatív víziójukban. Erős egyetértés volt köztünk abban, hogy miről szól a könyv, és hogy ezt hogy mesélje el a film. Mindketten olyan erősen és szenvedélyesen éreztek a projekttel kapcsolatban, hogy könnyű volt átadni nekik az irányítást, és annyit mondani: Vigyázzatok rá! A művészetnek és művésznek szüksége van térre, hogy lélegzethez jusson, és a növekedéshez, és azt gondolom, hogy ha a folyamatok minden lépésénél ott vagyok, vagy mindenki válla fölött átolvasok, az nem lett volna túl hasznos. Az elmondottak ellenére azonban elolvastam a szövegkönyvet, mielőtt elkezdődött a forgatás, és szintén sok időt töltöttem a forgatási helyszínen.

Milyen volt látni, ahogy a szavaid életre keltek a vásznon?

Több mint négy éve fejeztem be a könyvet, és miután végeztem a történettel, végeztem a történettel – nem töprengtem rajta, nem töltöttem azóta időt a karakterekkel. Jól ismertem a történetet, de a szövevényességét már elfelejtettem, így először látni a filmet olyan volt mint újra felfedezni a sztorit. Szürreális, csodálatos és felkavaró volt, mintha 90 percig lett volna déjá vum!

A legtöbb regény alapján készült film nem azonos a regény történetével. Te örültél a változtatásoknak, amelyek a filmbe kerültek? Mi a véleményed arról, ahogy adaptálták a könyvedet?

Igazából szerintem ez a film elég jó adaptációja lett a könyvnek. Egész jól megragadja a történet lelkét és lényegét. Rögtön miután először láttam a filmet, mondtam Richardnak, hogy ő egy alkimista, mert úgy szűrte le a könyv ötleteit, hogy a leghatásosabbak legyenek.

Mit remélsz, szerinted mit kapnak a filmtől a könyv rajongói, és azok, akik nem olvasták a könyvet (Spoilert tartalmaz!)?

Lili és Austin tökéletesek a szerepre. Elszálltam tőlük. A kémiájuk a képernyőn nyilvánvaló. A meleg és hideg természete a kapcsolatuknak olyan kimerítő, hogy tényleg olyan érzés, mintha újra átélnéd az első szakításodat. A végére mindkettejüknek azt kívánod, hogy boldogok legyenek – még akkor is, ha tudod és megérted, hogy ez nem jelenti azt, hogy összetartoznak. Szerintem egyedülálló érzés megtapasztalni egy romantikus könyv vagy film végén: megbékélni azzal, hogy a nagy szerelmek néha véget érnek, de ez rendben van.

Van kedvenc jeleneted a filmből, amire figyeljünk? És miért?

A halas jelenet, egyértelműen. A könyv borítóján is rajta van, és a film stábja rengeteg időt, fáradságot és pénzt fektetett abba, hogy a jelenet jó legyen. Építettek egy medencét egy raktárban, és megtöltötték koi pontyokkal, és volt egy fickó búvárfelszerelésben, aki terelgette a halakat, hogy ott legyenek, ahol lenniük kell. Vad volt, de megérte, mert a végeredmény gyönyörű lett.

Mióta A szerelem kémiája megjelent, számítasz arra, hogy több könyved megfilmesítési jogai elkelnek majd? Szerinted élveznéd újra az egész folyamatot?

A második könyvem, a „A semi-definitive list of Worst Nightmares” jogait már lefoglalták egy TV-filmre. A Yellow Bird produkciós irodával dolgozom, és remélem, hogy bevonnak majd az írói folyamatba.

Az interjú eredeti nyelven itt érhető el:
https://www.thenerddaily.com/krystal-sutherland-chemical-hearts-interview/

OLVASS BELE A REGÉNYBE

och_book

JEGYEZD ELŐ A KÖNYVET, HOGY RÖGTÖN ÉRTESÜLHESS, HA MEGJELENT!

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!