title
text

Bájos, édesen keserű, bölcsességgel és szeretettel teli, ellenállhatatlan regény. Hogyan döntsünk, ha a szívünk és az élet más-más irányt diktál?

hello-goodbye-and-everything-in-between

Milyen lesz a búcsú után?

Egy kis ízelítő…

ora_1

Clare és Aidan számára lassacskán véget érnek a középiskolás évek. Bizakodva és céltudatosan várják a jövőt. Ám a várakozásokkal teli időszakra rányomja a bélyegét, hogy úgy látszik, a szerelmesek útja különválik. Vágyaik és elképzeléseik külön városba viszik őket. Egyetlen kérdés marad hátra: ki kell találniuk, hogy együtt maradjanak vagy szakítsanak. A 12 órás beszélgetés során felidézik kapcsolatuk minden egyes fontos pillanatát, eseményét, hátha találnak valamit a múltjukban, ami meghatározza a jövőjüket. Az este barátokhoz, a családhoz, régi emlékekhez és különleges helyekre vezeti őket, ahol kemény igazságokkal és meglepő felfedezésekkel néznek szembe. Ahogy az óra ketyeg, és eléri őket a reggel, úgy közeleg elkerülhetetlen búcsújuk is. A kérdés csak az, hogy a búcsú csupán reggelre szól avagy örökre? Mennyit bír ki a szerelem?

“A szerelem olyasmi, amit nem lehet visszavonni. Olyan, akár egy varázsige: amint az ember kimondja a szót, már nem uralhatja, az átalakít és megváltoztat mindent, ami addig igaz volt.”

KI JENNIFER E. SMITH?

Jennifer e. Smith így vall magáról és az írásról: „Fiatal koromtól kezdve imádtam az olyan könyveket, amik egyszerre voltak szomorúak, édesek és érzelemmel teliek. Úgy gondolom, hogy szinte az összes könyv alapja a szerelem, akkor is, ha romantikus művekről beszélünk, és akkor is, ha nem. Próbálom megtalálni az egyensúlyt a szerelmi és a családi szálak között. Nagyon szeretek erről írni…”

AMIT TUDNI ÉRDEMES:

Mi inspirált arra, hogy író legyél?

Mindig is tudtam, hogy író akarok lenni, de soha nem gondoltam arra, hogy ez egy tényleges karrier. Felnőttként ez körülbelül annyira tűnt valószínűnek, mint az, hogy balerina vagy űrhajós leszek. De itt a titok: az írás és a publikálás két nagyon különböző dolog. És mindig is tudtam, hogy írni fogok, mert ez volt az, amit igazán szerettem csinálni. De még mindig elképesztő számomra, hogy a munkámat kiadták, és hogy vannak emberek, akik olvassák. Szóval nagyon-nagyon szerencsésnek érzem magam.

Milyen az írás folyamata?

Van egy nagyszerű idézet E.L. Doctorow-tól: “Regényt írni olyan, mint éjjel autót vezetni. Csak a fényszórókig látsz, de az egész utat így is megteheted.” Ez tökéletesen összefoglalja az én írási folyamatomat. Nem vagyok tervező vagy vázlatíró, de mindig van egy halvány elképzelésem arról, hogy merre tartok, és általában a következő fejezetig látok. Mégis, rengeteg sötétség van előttem, és ahogy egyre mélyebbre írok egy-egy könyvben, mindig csak abban reménykedem, hogy a fényszórók elégségesek lesznek ahhoz, hogy hazaérjek.

Mi inspirált a Milyen lesz a búcsú után? megírására?

Vannak bizonyos napok az életben, amelyek jobban megragadnak, mint mások, és amikor visszagondolok arra az éjszakára, mielőtt elmentem a főiskolára, mindig megragad, hogy – még ennyi évvel később is – még mindig olyan élénken él bennem. Meg akartam próbálni megörökíteni azt az utolsó tizenkét órát: az izgalmat, a szívfájdalmat és az érzelmeket. A legtöbb könyvem egy nagy helló, de ez az egy nagy búcsú.

Mit tanácsolsz a pályakezdő íróknak?

Az íróknak szóló tanácsaim mindig nagyon egyszerűen hangzanak, de igazak: a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy sokat olvasol és sokat írsz. Minél többet olvasol, annál jobban megérted, hogyan működik egy regény, és annál több példát találsz igazán nagyszerű regényekre. És az egyetlen módja annak, hogy kiderítsd, hogy te magad is tudsz-e regényt írni, ha valóban leülsz, és megpróbálsz írni egyet. Ne félj a kudarctól, mert még a kudarc is hasznos lehet, ha írásról van szó. Minden egyes szó, minden egyes mondat, minden egyes fejezet – mindez csak arra szolgál, hogy eljuss a következő szóhoz, mondathoz vagy fejezethez, amelyről kiderülhet, hogy az lesz az, ami működik. Szóval csak azt írd meg, ami a legszenvedélyesebben érdekel, és ne aggódj a többi miatt. Az írás mindig is hitbeli ugrás lesz, és ez nem könnyű dolog; mindig lesznek kritikusok, elutasítók és ellenzők. Mindössze annyit tehetsz, hogy arra a részre koncentrálsz, amit irányíthatsz, vagyis magukra a szavakra. Tedd azokat a lehető legjobbá.

AUTHOR
silver

NÉZD MEG A KÖNYV ALAPJÁN KÉSZÜLT FILM ELŐZETESÉT!

ISMERED JENNIFER MŰVEIT?

Összesen hat nagy sikerű könyve jelent már meg a Maxim Könyvkiadó gondozásában.

VAJON LÉTEZIK SZERELEM ELSŐ LÁTÁSRA?

NÉGY PERC általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat? A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra. A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.

MILYEN IS A BOLDOGSÁG?

Két idegen, Graham Larkin és Ellie O’Neill akkor ismerkednek meg – legalábbis virtuálisan –, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják. Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket. De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él. Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De lehet-e egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól? Egy sorsdöntő nyár történetét elmesélve Jennifer E. Smith új regénye bizonyítja, hogy az élet – akárcsak a szerelem – tele van meglepő felfedezésekkel és szerencsés tévedésekkel.

ILYEN A BOLDOGSÁG

Ellie O’Neill és Graham Larkin azonnal egymásba szerettek, amikor egy elírt e-mail cím váratlanul összehozta őket. Már több mint egy év eltelt azóta, hogy elbúcsúztak egymástól. Akkor megígérték, hogy írnak egymásnak, de a levélváltások egyre ritkábbak lettek, végül teljesen elmaradtak. Ellie elsős az egyetemen, és úgy érzi, tovább kellene lépnie, és maga mögött hagynia a múltat. Graham pedig azzal próbálja elterelni a figyelmét, hogy filmes reklámszerepeket vállal. Egy nap azonban Graham New Yorkba érkezik. Ellieben megelevenednek a régi szép emlékek, de fél, hogy az érzései nem találnak viszonzásra. Ennek ellenére barátnőivel elmennek a fiú filmpremierjére. És amikor Ellie és Graham újra szemtől szemben állnak, fellobbanhat-e újra a láng? Vajon túl tudnak lépni a többhónapnyi hallgatáson és a fájdalmas érzéseken, és megtalálják a boldog végzetüket?

LÉTEZIK TÉRKÉP A SZERELEMHEZ?

Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik; Owen az alagsorban él, és gyakran feljár a tetőre gyönyörködni a csillagokban. Nem meglepő tehát, hogy találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet egyre messzebbre sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot képeslapokkal, e-mailben vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját – bármely kicsi is rá az esély –, hogy viszontláthassák egymást? Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is.

VAJON RÁNK TALÁL A SZERENCSE?

Alice soha nem hitt a szerencsében – legfeljebb a balszerencsében. A szerelemben viszont nagyon is hisz, és már jó ideje vágyódik a legjobb barátja, Teddy után. A fiú tizennyolcadik születésnapjára – épp, amikor úgy tűnik, talán kialakulhat kettőjük között valami – Alice viccből egy lottószelvényt vesz neki ajándékba. Legnagyobb döbbenetükre Teddy száznegyvenmillió dollárt nyer a telitalálatos szelvénnyel.
Eleinte olyan az egész, mint egy valóra vált álom, főleg, mivel a két fiatalnak bőven kijutott már a balszerencséből. Alice-nek gyerekkorában szörnyű lapokat osztott az élet, amikor alig egy év eltéréssel meghalt mindkét szülője; Teddy édesapja pedig nem sokkal később elhagyta a családját, miután óriási szerencsejáték-adósságot halmozott fel.
A nehéz időkben Teddy és Alice mindig is egymásra támaszkodtak. Most azonban, miközben igyekeznek megbirkózni a fiú hirtelen meggazdagodásának hatásaival, egyre jobban eltávolodnak egymástól. A pénz egyre inkább tűnik átoknak, mint áldásnak. Miközben Alice és Teddy próbálnak visszatalálni egymáshoz, a lány nemcsak saját magát ismeri meg sokkal jobban, hanem a szerencse és a szerelem kiszámíthatatlan kapcsolatát is.

MIT GONDOL A VILÁG A MILYEN LESZ A BÚCSÚ UTÁN? CÍMŰ KÖNYVRŐL?

„A történet hosszúra nyújtja a szív
fájdalmát. De ez csodás fájdalom.
A legjobb fajta. Olyan fájdalom, amit
tökéletesen élethű szereplők élnek
át, így az egész olyan hiteles lesz,
hogy téged is magával ragadnak az
érzelmek.”

Jennifer Niven
a Veled minden hely ragyogó szerzője

„A történet friss és élénk. Irodalmi
stílusa lebilincselő, a karaktereket
közelről figyelhetjük meg, Clare és
Aidan meghittséggel, intimitással,
intenzíven és hűen mutatkoznak
be. Minden olvasó elégedett lehet.
Újabb szellemes és kedves könyv
Smith életművében.”

Kirkus reviews

„Azoknak, akik csak most lesznek
főiskolások, azoknak, akiknek már
van tapasztalata, és mindenkinek,
aki rajong a romantikus realisztikus
fikció iránt. Ez egy igazán élvezetes,
érzelmes és értelmes történet.”

School Library Journal

„A szerző egyetlen rendkívüli este
alatt bemutatja az első szerelem
fájdalmas tökéletességének minden
részletét. Nem akartam, hogy véget
érjen az éjszaka… és ez a könyv.”

Amazon

“Meddig szól a búcsú? Holnapig vagy örökre?”

ora_3

RENDELD MEG A MILYEN LESZ A BÚCSÚ UTÁN? CÍMŰ KÖNYVET FILMES BORÍTÓVAL 30% KEDVEZMÉNNYEL!

8.000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

JÁTÉK!

Számold meg, hány órát (asztali, fali, kar vagy zseb) rejtettünk el az oldalon, és küldd be a szerinted helyes számot az alábbi linken! Ha helyes számot küldtél be, megnyerheted a három db filmes borítós Milyen lesz a búcsú után? egyik példányát!

 

20220620_jatek_milyen_lesz_filmes_landing

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

JENNA EVANS WELCH – LOVE & GELATO – FILMES BORÍTÓVAL

Lina nemrég veszítette el édesanyját, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy lánya keresse fel édesapját, akivel Lina eddig még soha nem találkozott. A lány fájdalommal és haraggal érkezik Olaszországba, és nem vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet…

ABIGAIL HING WEN –
LOVEBOAT TAIPEI

“Az unokatestvéreink is részt vettek ebben a programban – suttogja Sophie. – Titokban tartják, de zéró a felügyelet.” És ezzel kezdetét veszi Ever Wong hihetetlen nyári kalandja. A tábor hivatalos neve Chien Tan, Tajvan egyik szigorú oktatási programja, amelyre Ever egyáltalán nem vágyott…

MIKKI DAUGHTRY, RACHAEL LIPPINCOTT – MINDVÉGIG

Megtalálhat még a szerelem, miután mindent elvesztettél? Kyle és Kimberly voltak a tökéletes pár a középiskolában, de amikor az érettségi banketten Kimberly szakít vele, Kyle világa szó szerint a feje tetejére áll. Autóbalesetet szenvednek, aminek során Kimberly meghal…

LAURA KNEIDL – SOMEONE NEW – VALAKI ÚJ

„Folyton azon rágódok, mások mit gondolnak rólam. Kit látnak bennem. De veled nem így van. Ha veled vagyok, egészen önmagam lehetek.” Amikor Micah találkozik az új szomszédjával, el sem tudja hinni: éppen Julian az, aki néhány héttel korábban elveszítette miatta a munkáját…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!