DAV PILKEY VILÁGA

Készülj az akcióra, a rejtélyekre,
a kalandokra és a poénokra!

dav_pilkey_characters
dav_pilkey_books
Captain Underpants 1

ISMERD MEG ALSÓGATYÁS KAPITÁNYT!

Több mint 70 millió nyomtatott példánnyal a háta mögött, Alsógatyás kapitány igazán hőseiesen vezeti be a fiúkat az olvasás és a könyvek világába. 

A negyedikes George és Harold az osztályuk furfangos kis mókamesterei. De amit mások megtréfálásánál is jobban szeretnek: saját képregényük készítése. Ugyanis ketten együtt megteremtették iskolájuk, sőt az egész világ történelmének legnagyobb szuperhősét: Alsógatyás Kapitányt, akinek valódi kiléte AKKORA titok, hogy MÉG Ő MAGA sem tudja!

“Na már most, Harold imádott rajzolni, George pedig imádott történeteket kitalálni. És a két fiú végeérhetetlen órákat töltött azzal, hogy együtt saját képregényeket írjanak és rajzoljanak.
Az évek során képregények százait alkották, és szuperhősök tucatjait teremtették meg.
Az első a „Kutyaember” volt, aztán jött a „Timmy, a Beszélő Vécécsésze”, és ki tudná elfelejteni „A Fantasztikus Tehénhölgyet”?
De minden bizonnyal a legnagyszerűbb szuperhős, akit valaha is kitaláltak „A Fantasztikus Alsógatyás Kapitány” volt.
Az ötlet George fejéből pattant ki.
– A legtöbb szuperhős úgy néz ki, mintha alsógatyában repkedne ide-oda – mondta. – Na hát, ez a pasi tényleg alsóban fog repkedni!
A két fiú gurult a nevetéstől.
– Aha – felelte Harold. – És használhatná fegyverként a gatyagumi-csapásmérőt!
George és Harold egész délutánokat töltöttek Alsógatyás Kapitány vicces
kalandjainak írásával és rajzolásával. Ő volt minden idők legmenőbb szuperhőse.”

TUDTAD, HOGY A SOROZATBÓL ANIMÁCIÓS FILM IS KÉSZÜLT?

ALSÓGATYÁS KAPITÁNY-SOROZAT

alsogatyas_kapitany_1

ALSÓGATYÁS KAPITÁNY KALANDJAI

A negyedikes George és Harold az osztályuk furfangos kis mókamesterei. De amit mások megtréfálásánál is jobban szeretnek: saját képregényük készítése. Ugyanis ketten együtt megteremtették iskolájuk, sőt az egész világ történelmének legnagyobb szuperhősét: Alsógatyás Kapitányt.

alsogatyas_kapitany_2

ALSÓGATYÁS KAPITÁNY ÉS A BESZÉLŐ VÉCÉCSÉSZÉK TÁMADÁSA

George és Harold egy sor buta csínnyel tönkretették az iskola tudományos vetélkedőjét. Aztán véletlenül létrehoztak egy sereg gonosz, beszélő vécécsészét, akik világuralomra törnek. Ki fogja megállítani a vérszomjas szobaűrszékeket!? Úgy néz ki, ez a feladat Alsógatyás Kapitányra vár!

alsogatyas_kapitany_3

ALSÓGATYÁS KAPITÁNY ÉS AZ ALATTOMOS ŰRLÉNY KONYHÁSNÉNIK INVÁZIÓJA

George és Harold már szinte mindenkinél kihúzta a gyufát az iskolában. Amikor a legutolsó csínytevésük miatt a suli házsártos konyhásnénijeinek elegük lett és felmondtak, Mr. Krupp furcsa utánpótlást szerez: három gonosz űrlényt.

alsogatyas_kapitany_4

ALSÓGATYÁS KAPITÁNY ÉS PUKISGATYÓ PROFESSZOR VESZEDELMES TERVE

George és Harold szeretnek másokat megviccelni. Legutóbbi tréfájukkal azonban túllőttek a célon: fizikatanáruk felmondott. Az igazgató, Mr. Krupp gyorsan új munkaerőt talált: Pukisgatyó professzort.

alsogatyas_kapitany_5

ALSÓGATYÁS KAPITÁNY ÉS A SZUPERGONOSZ SZIPIRTYÓ HARAGJA

George-nak és Haroldnak egész átlagos hete van. Megtudták, hogy valószínűleg meg fognak bukni a suliban, szóval ma életre keltettek egy gonosz, szupererős szörnyet. A Szupergonosz Szipirtyó küldetése pedig nem más, mint hogy a hatalma alá hajtsa az egész világot…

alsogatyas_kapitany_6

ALSÓGATYÁS KAPITÁNY ÉS A BIOROBOTIKUS FIKAFIÚ ÁDÁZ ÖSSZECSAPÁSA, AZ OCSMÁNY ORRMARADVÁNYOK ESETE

Egy tüsszentés elszabadult.  George és Harold ismét mókás képregényt gyártott, és ezúttal céltáblájuk az iskola legokosabb, de legárulkodósabb tanulója, Melvin Sneedly volt. Ám ez a tréfa nem maradhatott megtorlás nélkül, és Melvin úgy döntött, hogy kiegyenlít!

MIT GONDOL A VILÁG ALSÓGATYÁS KAPITÁNYRÓL?

A rajzok pont azért jók, mert igencsak furák, bugyuták és viccesek, az egész könyv színes,a sztori is le tudta kötni a gyereket, aki amúgy nem egy „odafigyelős” típus.
Amikor megláttam a könyvet és megvettem,fogalmam sem volt, hogy ez hányadik rész, (persze a gerincén azért ott van…) de persze annyira tetszett Zénónak, hogy be kell szereznünk az előző részeket is,amit amúgy nem bánok,mert leköti, s nekem az a lényeg,hogy érdekelje, amit olvasok neki.

Beke_Nóri_és_Anya
moly.hu

Kíváncsi leszek a folytatásra, hogy mennyi és milyen sületlenséget lehet még itt összehordani.. 😀
Addig is a gumigatya ereje legyen velünk.. xD

B_Viki23
moly.hu

Amikor megtudtam, hogy képregényt kell olvasnom, ajánlásokat kértem a tanítványaimtól. Megkértem őket, hogy írják le a könyv címét, és a hét végén elolvasom a legtöbb ajánlást tartalmazó könyvet. Ez a könyv a Szimat naplója volt.
Hétvégén kiolvastam a könyvet, és végig nevettem. A humor nagyon “fiús” volt, és nagyon szerettem volna, ha ez a könyv akkor jelenik meg, amikor a fiaim fiatalabbak voltak, így láthattam volna, hogy jókat mulatnak együtt az olvasása közben.

Tonya.Goche
Goodreads

Felnőttként nevettem ezen a könyvön, így tudom, hogy egy osztályterem tele 10 éves kölykökkel egész idő alatt nevetni fog. Egy másik ok, amiért szerettem ezt a könyvet, az az, hogy a fiúk hajlamosak elveszíteni az érdeklődésüket a könyvek iránt egy bizonyos életszakaszban, ez azonban érdekli őket. A “képregény” típusú illusztrációk azok, amelyek sokak figyelmét felkeltik. Szerettem ezt olvasni, és alig várom, hogy ez a sorozat az osztálytermemben legyen.

Rachel Douglas
Goodreads

KI DAV PILKEY?

Dav Pilkey a New York Times bestseller Éden-triológia írója.

KARRIER

Amikor Dav Pilkey gyerek volt, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart és diszlexiát diagnosztizáltak nála.
Annyiszor megzavarta az órákat, hogy a tanárai naponta kiültették a folyosóra. Szerencsére Dav imádott rajzolni és történeteket kitalálni, így azzal töltötte az idejét a folyosón, hogy megalkotta eredeti képregényeit – méghozzá Dog Man és Alsógatyás Kapitány legelső kalandjait.
A fősulin Dav megismert egy tanárt, aki arra biztatta, hogy írjon és illusztráljon. 1986-ban megnyert egy országos versenyt, így kiadták a legelső könyvét, a World War Wont. Sok mást is írt még, mielőtt 1998-ban megnyerte a California Young Reader Medal-díjat a Dog Breath című művéért, amit 1994-ben adtak ki, 1997-ben pedig neki ítélték a Caldecott Honort a The Paperboy című képeskönyvéért.
A 2002-ben kiadott The Adventures of Super Diaper Baby az Alsógatyás Kapitány első teljes spin-off képregénye, ami azonnal 6. lett az USA Today összesített bestsellerlistáján, valamint New York Times bestsellerré is vált. Ezt a The Adventures of Ook and Gluk: Kung Fu Cavemen from the Future és a Super Diaper Baby 2: The Invasion of the Potty Snatchers követte – mindkettő USA Today bestseller lett. Dav képregényeinek szokatlan stílusának célja, hogy felszabadítsa a gátlástalan kreativitást a gyerekekben.
A történetei félig-meddig önéletrajzok is, és olyan univerzális témákat ünnepelnek, mint a barátság, a tolerancia, valamint a jószívűek győzelme.
Dav imád a feleségével kajakozni az Egyesült Államok északnyugati részén.

Dav_Pilkey

“MA van a Főnök szülinapja! Szervezzünk partit!
Mindenkit bevonunk a szervezésbe!
Megírom a meghívókat
Sütök tortát!
Miénk a dekoráció!!
Már csak ajándék kell!
Mit adjunk neki?
Hmmm… a Főnök mindig mindent elfelejt.
Tudom! Vegyünk neki „agybogyót” hogy okosabb legyen!
Jó ötlet. Valami más?”

ISMERD MEG SZIMATOT!

George és Harold új igazságosztót alkottak meg, akinek a feje egy kutyáé, a teste pedig egy emberé. A hős eb kiszimatolja a megtévesztést, nyakon csípi a bűnözőket, megkergeti a betörőket és a mókusokat.

szimat

SZIMAT NAPLÓJA-SOROZAT

A sorozat hamarosan folytatódik!

dogman1

SZIMAT NAPLÓJA

George és Harold új igazságosztót alkottak meg, akinek a feje egy kutyáé, a teste pedig egy emberé. A hős eb kiszimatolja a megtévesztést, nyakon csípi a bűnözőket, megkergeti a betörőket és a mókusokat. De vajon képes lesz arra, hogy a kötelesség parancsát kövesse, és ne a természet hívószavát?
Dav Pilkey elképesztően népszerű képregénysorozata, a Kutyazsaru minden korosztály számára érdekes olvasmány és olyan általános értékeket hangsúlyoz, mint az együttérzés, kedvesség, kitartás és az, hogy maradjunk hűek önmagunkhoz.

dogman2

SZIMAT NAPLÓJA – A GALÁD LÉNYEK TÁMADÁSA

George és Harold új igazságosztójának kalandjai folytatódnak! A hős eb újabb veszélyek után nyomoz, ám ezúttal szörnyű, galád lényekkel kell szembenéznie.

Dav Pilkey elképesztően népszerű képregénysorozata, a Szimat naplója minden korosztály számára érdekes olvasmány és olyan általános értékeket hangsúlyoz, mint az együttérzés, kedvesség, kitartás és az, hogy maradjunk hűek önmagunkhoz.

MIT GONDOL A VILÁG SZIMATRÓL?

Az egyik gyerekem egyáltalán nem szeretett olvasni. Azért választottuk ezt a könyvet, mert reméltük, hogy tetszeni fog neki. Egyszerűen imádta! Addig nem tette le, amíg be nem fejezte a könyvet. Az összes Szimat könyvet elolvasta… Szeretnék köszönetet mondani a szerzőnek ezért a könyvsorozatért. Megszerettetted az olvasást a gyerekemmel! Nagyon szépen köszönöm!!

Melody
Goodreads

Aranyos kis kötet, ami teljesen visszahozza azt a nosztalgikus élményt, amikor gyerekként teljesen kis debil történeteket írtunk rajzoltunk, Bűz, a büdös plüss víziló (mert ilyen babzsák anyaggal volt kitömve, ami mosás után büdös lett, de annyira szerettem, hogy nem engedtem kidobni), és Boz (ez a Bodri rövidítéséből alakult ki, és „rímelt” a bűz-re) a plüss kutya kalandjairól.
Bátran ajánlanám bármilyen gyereknek ezt az ártatlan kis optimista kötetet. 🙂

peterszebeni
moly.hu

Amikor megtudtam, hogy képregényt kell olvasnom, ajánlásokat kértem a tanítványaimtól. Megkértem őket, hogy írják le a könyv címét, és a hét végén elolvasom a legtöbb ajánlást tartalmazó könyvet. Ez a könyv a Szimat naplója volt.
Hétvégén kiolvastam a könyvet, és végig nevettem. A humor nagyon “fiús” volt, és nagyon szerettem volna, ha ez a könyv akkor jelenik meg, amikor a fiaim fiatalabbak voltak, így láthattam volna, hogy jókat mulatnak együtt az olvasása közben.

Tonya.Goche
Goodreads

Felnőttként nevettem ezen a könyvön, így tudom, hogy egy osztályterem tele 10 éves kölykökkel egész idő alatt nevetni fog. Egy másik ok, amiért szerettem ezt a könyvet, az az, hogy a fiúk hajlamosak elveszíteni az érdeklődésüket a könyvek iránt egy bizonyos életszakaszban, ez azonban érdekli őket. A “képregény” típusú illusztrációk azok, amelyek sokak figyelmét felkeltik. Szerettem ezt olvasni, és alig várom, hogy ez a sorozat az osztálytermemben legyen.

Rachel Douglas
Goodreads

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

The turnaways girls

HAYLEY CHAWINS:
ARANYFAKASZTÓK

Egy titokzatos város különös, viharok által tépázott szigetén a tizenkét éves Delphernia egész eddigi életét az aranyfakasztó lányok kolostorában töltötte, a tengertől és az égtől elzárva. A lányok dolga, hogy amíg odakint a gazdák muzsikálnak, ők bent némán arannyá változtassák a zenét. Delphernia azonban nem képes erre.

bob a legbátrabb

KATHERINE APPLEGATE:
BOB, A LEGBÁRTABB

Bob nemrég még az utcán kóborolt, és minden falatért meg kellett küzdenie, de mostanra az örökbefogadott kutyák kényelmes mindennapjait éli. Julia, a gazdája puha takaróval és finom falatokkal kényezteti, ő pedig cserébe igyekszik megzabolázni virgonc természetét… általában kevés sikerrel.

csak_egy_srac

GREG JAMES, CHRIS SMITH:
CSAK EGY SRÁC

Murph Coopernek van egy problémája. Az új sulija szigorúan titkos, és totál furcsa. Az osztálytársai mind vagy tudnak repülni, vagy irányítják az időjárást, vagy épp minilovakat tudnak elővarázsolni. És hogy mi Murph különleges képessége? Hm, hát igen… egy sincs neki.

a_kulonc_varazslo

NEIL PATRICK HARRIS:
A KÜLÖNC VARÁZSLÓ

Miután Carter korán elveszítette szüleit, nagybátyja, Simlis Mike veszi gondjaiba. A férfinak nincs munkája; kézügyességgel és egyéb bűvésztrükkökkel csal ki pénzt emberektől. Carter mesterien elsajátította Mike bűvésztrükkjeit, de nem hajlandó képességeit lopásra használni, így elszökik gonosz nagybátyjától, és egy álmos New England-i kisvárosba menekül.

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!