ARANYFAKASZTÓK

Delphernia Undersea énekelni szeretne. Azonban Blightsend szigetén mindenki tudja, hogy azokat a lányokat, akiknek dallam szökik ki a torkán, elnyeli a tenger.

The turnaways girls

Aranyfakasztók

Egy kis ízelítő…

Egy titokzatos város különös, viharok által tépázott szigetén a tizenkét éves Delphernia egész eddigi életét az aranyfakasztó lányok kolostorában töltötte, a tengertől és az égtől elzárva. A lányok dolga, hogy amíg odakint a gazdák muzsikálnak, ők bent némán arannyá változtassák a zenét. Delphernia azonban nem képes erre. Amit ő tud, drágább az aranynál. A hangokból új életet teremt. Ám ezt a képességét a kolostorban el kell titkolnia. Delphernia minden vágya, hogy maga mögött hagyja az otthonnak nevezett börtönt, és végre szabad legyen. Egy nap esélyt kap, hogy kijusson, de az ismeretlen veszélyeket tartogat számára. De miközben próbálja megtalálni a helyét, a sziget vészjósló gondnoka meg a titokzatos Királynőgyermek fenyegetésével találja szemben magát. De segítségére lesz egy titokzatos királyfi és egy lázadó lány. Segítségükkel nemcsak megízlelheti a szabadságot és kibontakoztathatja tehetségét, de olyan dolgokat is megtud a múltjáról, amelyek mindent megváltoztatnak. De vajon megtalálja azt, amire igazán vágyik?

KI HAYLEY CHEWINS?

Hayley Chewins, az Aranyfakasztók szerzője, amelyet a Kirkus választott 2018 legjobb könyvei közé, az ALA pedig a legjobb fiatal olvasóknak szóló feminista könyvek közé.

KARRIER

A dél-afrikai Fokvárosban nőttem fel, egy házban, ami annyira tele volt könyvekkel, hogy szinte véletlenül tanultam meg olvasni.

Kétéves koromban láttam Pavarottit fellépni a tévében, és úgy döntöttem, hogy énekes akarok lenni. Később klasszikus éneket tanultam az egyetemen, mielőtt olasz, angol irodalom és jog szakra váltottam.

A jogi diplomám elvégzése közben jöttem rá, hogy regényíró szeretnék lenni. Számos szörnyű regényt írtam felnőtteknek, mielőtt felfedeztem, hogy gyerekeknek szeretnék írni, és számos szörnyű regényt írtam gyerekeknek, mielőtt elkezdtem írni az az első könyvemet, egy verses regényt, amelyet később abbahagytam.

A második könyv, amit írtam, az Aranyfakasztók volt, amely 2018-ban jelent meg, éppen azelőtt, hogy 30 éves lettem volna. Nagyon-nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ezt a munkát végezhetem.

Amikor nem írok, segítek más íróknak megtalálni a hangjukat, és előállni a legeredetibb ötleteikkel.

A dél-afrikai Johannesburgban élek férjemmel, Liale-nel és egy Darfer nevű kis uszkárral.

Hayley Chewins

“– Tudod, miért nem nézek soha a szemedbe, Delphernia?
A padlóra meredek.
– Nem nézünk olyasmire, ami láthatatlan – felelem. – Nem nézünk olyasmire, ami nem látnivaló.
– És veled mi a helyzet? – ütögeti a tenyerét a vesszővel.
A bőröm zsák, és izgek-mozgok benne.
– Az aranyfakasztókat nem látják, hanem ők látnak. Az aranyfakasztókat nem hallják, hanem ők hallanak.”

TETSZIK A BORÍTÓ? NÉZD MEG, HOGYAN DOLGOZOTT INKMOLE, A BORÍTÓ KÉSZÍTŐJE!

RENDELD MEG AZ ARANYFAKASZTÓK CÍMŰ REGÉNYT

30% KEDVEZMÉNNYEL!

8000Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

The turnaways girls

KATTINTS A KÖNYVEKRE ÉS RENDELD MEG!

TETSZIK A KÖNYV? AKKOR NÉZD MEG EZEKET IS!

bob a legbátrabb

KATHERINE APPLEGATE:
BOB A LEGBÁTRABB

Bob nemrég még az utcán kóborolt, és minden falatért meg kellett küzdenie, de mostanra az örökbefogadott kutyák kényelmes mindennapjait éli. Julia, a gazdája puha takaróval és finom falatokkal kényezteti, ő pedig cserébe igyekszik megzabolázni virgonc természetét… általában kevés sikerrel.

egy kutyus két élete

DAN GEMEINHARDT:
EGY KUTYUS KÉT ÉLETE

Brodie jó kutya volt. És a jó kutyák a mennybe mennek. Csakhogy Brodie nem léphet tovább. Gazdija, Aiden, akit nagyon-nagyon szeretett, hatalmas veszélyben van. Így hát Brodie megszegi a mennyország szabályait, és visszatér a földre, szellemként.

kívánságfa

KATHERINE APPLEGATE:
KÍVÁNSÁGFA

Helló! Én egy öreg északi vörös tölgyfa vagyok, de a barátaim csak Vörösnek hívnak. Régóta nagy gonddal őrzöm a környéket egy Bongó nevű varjú és számos kis állat társaságában, akik az odvaimban rendezték be lakásukat. És még egy fontos dolog: az itt élő emberek minden évben, május elsején eljönnek, hogy az ágaimra kötözzék a kívánságaikat. Az álmok, vágyak és remények suttogó fája vagyok. Egy kívánságfa.

én és a cseresznyefa

PAOLA PERETTI:
ÉN ÉS A
CSERESZNYEFA

Mafalda kilencéves, nagy, vastag, sárga keretes szemüveget visel, és kívülről fújja Italo Calvino könyvét, A famászó báró kalandjait. Elszökik a tanárai elől, és felmászik az iskola bejáratánál álló cseresznyefára. Arról álmodozik, hogy egyszer majd felköltözik erre a fára, ám néhány hónap múlva nem fogja már látni, mert a szeme fénye napról napra kihunyóban van…

Lépj be velünk a különleges történetek világába, és kövess minket a Facebookon!